Aktier: Kommende inflationsdata giver vigende markeder i Asien
Foto: Scanpix
Penge Af
De asiatiske aktiemarkeder ligger med en vigende tendens torsdag morgen, hvor fokus er fjernet fra geopolitiske risici og naturkatastrofer til i stedet de fundamentale økonomiske data med de forestående tal for det amerikanske forbrugerprisindeks og den potentielle indflydelse på Federal Reserves holdning til renten.

Det brede MSCI-aktieindeks for Asien-Stillehavsregionen uden for Japan viger 0,1 pct.

Forventningerne til en renteforhøjelse fra Federal Reserve i resten af 2017 er faldet, da den amerikanske inflation gentagne gange har vist sig at være træg.

"Dollar vil blive solgt, hvis forbrugerprisstigningerne viser sig at være svage, men hovedsagen er, hvordan aktiemarkedet reagerer på et sådant resultat," siger seniorstrateg Junichi Ishikawa fra IG Securities i Tokyo til Reuters.

Og med det japanske markeds store afhængighed af valutakursen på yen, holder mange investorer sig tilbage, mens det store japanske aktieindeks, Nikkei 225-indekset, og det bredere Topix-indeks begge falder knap 0,2 pct.

"Nikkei er steget i denne uge på reduktion af tre bekymringer: Den nordkoreanske trussel, en forværring af den amerikanske økonomi på grund af orkaner og en yderligere styrkelse af yen. Men der mangler noget yderligere til at skubbe markedet højere," siger chefstrateg Masayuki Kubota fra Rakuten Securities Research Institute ifølge Reuters.

De kinesiske aktiemarkeder er også negative. Shanghai Composite siver 0,2 pct., og også CSI 300-indekset falder 0,2 pct., mens børsen i Hongkong ligger med et minus i Hang Seng-indekset på 0,4 pct.

Blandt de øvrige markeder ligger Taiwans Taiex-indeks med et plus på 0,3 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks stiger 0,2 pct., mens Singapores Strait Times viger 0,2 pct., og Sydneys ASX indeks slutter dagen med et fald på 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures dropper godt 0,1 pct. torsdag morgen.

LÆS OGSÅ: Valuta: Roligt marked afventer amerikanske inflationsdata

LÆS OGSÅ: Råvarer: Store lagertræk giver højere oliepriser

TABEL

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,2
Topix -0,2
Hongkongs Hang Seng -0,4
China Shanghai Composite -0,2
China CSI 300 -0,2
Taiwan Taiex +0,3
Sydkoreas Kospi +0,2
Indiens BSE Sensex +0,3
Singapores STI -0,2
Sydney ASX 200 -0,1


Indeksværdi klokken 06.20.

/ritzau/FINANS

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Skat rejser kæmpe momskrav mod Hesalight

To fradrag skal løse blå bloks pensionsknude

Globale storinvestorer er all in på aktier

Citi: Hvad nu hvis Novo Nordisk betaler 3,5 mia euro for Ablynx?

Tidspresset Mærsk på udkig efter partner til Drilling i Norge

Løkke stiller op til samråd om forhold til kvotekonger

Amerikanske aktier stiger: Appetit på risiko har nået ekstremt niveau

Analyse: Bankdirektør glemmer én ting

Storbanker om Genmab: Potentialet intakt trods sløv begyndelse