Trods Apple-nedtur endte Wall Street i ny rekord
Tim Cook ved præsentationen af iphione x. Analyrtikerne var ikke lige så begejstrede som Apples topchef
Foto: Scanpix
Analytikerne og investorerne var ikke tilfredse med det, de hørte og så, da Apples topchef Tim Cook præsenterede en stribe nye produkter. Apple aktien endte med et minus på 0,42 pct, hvilket især kan tilskrives lanceringen af iphone x.

Dow Jones endte i plus 0,28 pct. i indeks 22.118, S&P 500 endte i plus 0,34 pct. i indeks 2496, og dermed meget tæt på milepælen indeks 2500, mens Nasdaq steg 0,34 pct. i indeks 6454.

Blandt de aktier der klarede sig bedst var de finansielle aktier, der kan lukrere på stigende renter, hvor renten på 10-årige statsobligationer steg 4 basispoint til 2,16 pct. fra 2,12 pct.

Goldman Sachs steg 2,17 pct., JP Morgan Chase steg 1,21 pct., mens American Express steg 0,99 pct.

Halvanden time inde i Tim Cooks præsentationen lå Apple-aktien i plus 1 pct., men det billede rykkede sig markant, da iphone x blev præsenteret.

Få minutter inde i præsentationen af det nye flagskib fra Apple dykkede aktien, hvilket også skal ses i lyset af, at den nye mobil først kommer på gaden den 3. november og mindsteprisen bliver 999 dollar for en 64GB model. Med faldet på 0,42 pct. endte aktien i kurs 160,8.

Nye produkter

Apples første iphone så dagens lys for 10 år siden. Derfor har det været den generelle forventning, at teknologigiganten præsenterer noget ud over det sædvanlige i forbindelse med aftenens lancering.

Tim Cook startede med Apple Watch, som har oplevet 50 pct. vækst siden lanceringen af serie 2, og nu er verdens førende ur, foran Rolex, Fossil, Omega og Cartier. Apple lancerede to udgaver af Applewatch, et normalt ur til 329 dollar og med mobilfunktion kommer det til at koste 399 dollar - i USA.

Derudover kom der nyheder om det nye AppleTV vil være dobbelt så hurtigt som det gamle, og så kom der nyt om de nye iphones, der hedder Iphone 8 og Iphone 8 Plus. Iphone 8 kan købes med minimum 64GB til 699 dollar og findes også i en 256GB-version. Iphone 8 Plus koster 799 dollar for 64GB.

Generelt har markederne og investorerne fået nye optimisme i takt med at en række truende scenarier er aftaget i styrke. For det første så viste det sig at orkanen Irma ikek ramte USA's delstat florida så hårdt som frygtet og så er det positivt, at der ikke er noget nyt fra Nordkorea i form af missilaffyringer eller atomprøvesprængninger. Det er dog et scenarie som hurtigt kan ændre sig i takt med, hvad man finder på i det kommunistiske styre i Nordkorea.
Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"Sådan nogle som dig plejer jeg at få sat i fængsel"

Gylden forretning: Sælger kartoffelmel for 1,5 mia kr

Californiens vindistrikter slap relativt billigt fra skovbrandene

Fynske gymnasie-venner jagter millionbeløb til succesfuld startup

Google har købt jord til nyt datacenter i Sønderjylland

Sådan gik Vestas fra børsdarling til aktiekollaps

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Kronik: Bliv et minut længere ved kaffemaskinen

Ugen der kommer: Garanti for drama og borgmesterkup