Trods Apple-nedtur endte Wall Street i ny rekord
Tim Cook ved præsentationen af iphione x. Analyrtikerne var ikke lige så begejstrede som Apples topchef
Foto: Scanpix
Analytikerne og investorerne var ikke tilfredse med det, de hørte og så, da Apples topchef Tim Cook præsenterede en stribe nye produkter. Apple aktien endte med et minus på 0,42 pct, hvilket især kan tilskrives lanceringen af iphone x.

Dow Jones endte i plus 0,28 pct. i indeks 22.118, S&P 500 endte i plus 0,34 pct. i indeks 2496, og dermed meget tæt på milepælen indeks 2500, mens Nasdaq steg 0,34 pct. i indeks 6454.

Blandt de aktier der klarede sig bedst var de finansielle aktier, der kan lukrere på stigende renter, hvor renten på 10-årige statsobligationer steg 4 basispoint til 2,16 pct. fra 2,12 pct.

Goldman Sachs steg 2,17 pct., JP Morgan Chase steg 1,21 pct., mens American Express steg 0,99 pct.

Halvanden time inde i Tim Cooks præsentationen lå Apple-aktien i plus 1 pct., men det billede rykkede sig markant, da iphone x blev præsenteret.

Få minutter inde i præsentationen af det nye flagskib fra Apple dykkede aktien, hvilket også skal ses i lyset af, at den nye mobil først kommer på gaden den 3. november og mindsteprisen bliver 999 dollar for en 64GB model. Med faldet på 0,42 pct. endte aktien i kurs 160,8.

Nye produkter

Apples første iphone så dagens lys for 10 år siden. Derfor har det været den generelle forventning, at teknologigiganten præsenterer noget ud over det sædvanlige i forbindelse med aftenens lancering.

Tim Cook startede med Apple Watch, som har oplevet 50 pct. vækst siden lanceringen af serie 2, og nu er verdens førende ur, foran Rolex, Fossil, Omega og Cartier. Apple lancerede to udgaver af Applewatch, et normalt ur til 329 dollar og med mobilfunktion kommer det til at koste 399 dollar - i USA.

Derudover kom der nyheder om det nye AppleTV vil være dobbelt så hurtigt som det gamle, og så kom der nyt om de nye iphones, der hedder Iphone 8 og Iphone 8 Plus. Iphone 8 kan købes med minimum 64GB til 699 dollar og findes også i en 256GB-version. Iphone 8 Plus koster 799 dollar for 64GB.

Generelt har markederne og investorerne fået nye optimisme i takt med at en række truende scenarier er aftaget i styrke. For det første så viste det sig at orkanen Irma ikek ramte USA's delstat florida så hårdt som frygtet og så er det positivt, at der ikke er noget nyt fra Nordkorea i form af missilaffyringer eller atomprøvesprængninger. Det er dog et scenarie som hurtigt kan ændre sig i takt med, hvad man finder på i det kommunistiske styre i Nordkorea.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Topfolk i ædelstensfirma rejser 900 mio i nyt selskab

Zuckerberg efter skandale: "Det var en fejltagelse, og det er jeg ked af"

Det holder aktieanalytikeren øje med onsdag

Mærsk gør comeback på opblødt handelskonflikt: Brøndby får massive tæsk

Analyse: Udenlandske nerver - Ny italiensk regering vil indføre sin egen valuta

Virksomheder gør klar til Amazons indtog: "Det er lige før vi glæder os til, at det kommer"

SAS-formand: Vi er til salg hver eneste dag

Dansk børsbaby styrtdykker med 14 pct - Nu er en tredjedel af markedsværdien forsvundet

Blødere toner i handelskonflikt sender amerikanske aktier frem