USA: Angstens uge slutter med små plusser
Foto: KCNA/Scanpix
Ugen med slet skjulte trusler om en mulig atomkrig mellem USA og Nordkorea sluttede med plusser over hele linjen i de tre store amerikanske aktieindeks.

S&P kravlede lige over nulpunket med en stigning på 0,13 pct. Dow Jones og Nasdaq steg henholdsvis 0,07 pct. og 0,64 pct.

Opturen kom efter en uge med fald i de amerikanske indeks, der hang nøje sammen med krigsretorikken mellem den amerikanske præsident Donald Trump, og Nordkoreas leder Kim Jong Un.

Donald Trump lå ellers ikke på den lade side tidligt fredag, da han i et tweet bekendtgjorde, at en militær løsning er fuldt på plads, og at våbnene er sikret og armeret, og dermed klar til brug, hvis "Nordkorea opfører sig uklogt."

Han gjorde det også klart, at amerikanerne har Airforce B-1B bombere klar på øen Guam, der er blevet truet med et nordkoreansk angreb - dog ca. 40 km fra land.

Nordkoreas statslige medier har tilkendegivet, at Trump er ved at bringe den koreanske halvø på randen af en atomkrig.

Den amerikanske udenrigsminister James Mattis sagde mandag, at en militær løsning var en mulighed, men at der var diplomatiske fremskridt i gang.

Men alt i alt går atomspøgelset ikke sporløst hen over investorernes gøren og laden. S&P var igennem fredagen på en nedadgående kurs, der ikke er set siden marts.

De europæiske aktier faldt så meget, at lignende dyk ikke er set siden Trumps valg, og guldkursen kom op på det højeste niveau i de seneste to måneder.

Lysten til at tage risiko er nedadgående, og investorerne vælger mere sikre papirer, hvis de overhovedet ønsker at reinvestere under den øjeblikkelige uro.
Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


BRF-boss spår kundehøst med nye realkreditanbefalinger

USA: Trumps fyring af chefstrateg hjalp aktiekurser på vej

"Lige siden jeg var lille dreng i Christiansfeld har jeg altid været i gang med at skabe og bygge ting op"

Første test: Audi SQ5 cruiser ubesværet med 200 km/t

Støjberg: Du bliver aldrig dansker, hvis du lyver for os

Blomster og lys spredes over hele Ramblaen efter dødeligt angreb

Coloplast: Sårplejemål skrider efter fransk reform

Aktier: ISS og Vestas tog revanche efter for store fald

Verdensetter er klar til Wozniacki efter kort pause