USA: Angstens uge slutter med små plusser
Foto: KCNA/Scanpix
Ugen med slet skjulte trusler om en mulig atomkrig mellem USA og Nordkorea sluttede med plusser over hele linjen i de tre store amerikanske aktieindeks.

S&P kravlede lige over nulpunket med en stigning på 0,13 pct. Dow Jones og Nasdaq steg henholdsvis 0,07 pct. og 0,64 pct.

Opturen kom efter en uge med fald i de amerikanske indeks, der hang nøje sammen med krigsretorikken mellem den amerikanske præsident Donald Trump, og Nordkoreas leder Kim Jong Un.

Donald Trump lå ellers ikke på den lade side tidligt fredag, da han i et tweet bekendtgjorde, at en militær løsning er fuldt på plads, og at våbnene er sikret og armeret, og dermed klar til brug, hvis "Nordkorea opfører sig uklogt."

Han gjorde det også klart, at amerikanerne har Airforce B-1B bombere klar på øen Guam, der er blevet truet med et nordkoreansk angreb - dog ca. 40 km fra land.

Nordkoreas statslige medier har tilkendegivet, at Trump er ved at bringe den koreanske halvø på randen af en atomkrig.

Den amerikanske udenrigsminister James Mattis sagde mandag, at en militær løsning var en mulighed, men at der var diplomatiske fremskridt i gang.

Men alt i alt går atomspøgelset ikke sporløst hen over investorernes gøren og laden. S&P var igennem fredagen på en nedadgående kurs, der ikke er set siden marts.

De europæiske aktier faldt så meget, at lignende dyk ikke er set siden Trumps valg, og guldkursen kom op på det højeste niveau i de seneste to måneder.

Lysten til at tage risiko er nedadgående, og investorerne vælger mere sikre papirer, hvis de overhovedet ønsker at reinvestere under den øjeblikkelige uro.


Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Han har knækket koden til de japanske mænd

Så meget er Pandoras kursmål skrumpet det seneste år: Analytikere er trætte af manglende salgstal

33-årige Daniel Daugaard har ikke haft en fridag i to år: "Vi ramte det perfekte tidspunkt at starte"

Hedgefond i short-angreb efter skuffelser over Genmabs guldæg: "Det er et udtryk for kortsigtet usikkerhed"

Sådan får du den bedste skiferie

Helle Ib: Giftig politisk cocktail smager af nederlag til Løkke ved næste folketingsvalg

Chefundersøger i ny anklage: Sådan påvirkede russerne det amerikanske valg

Restauranter lokker med billig mad – tjener kassen på sodavand

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer