USA: Angstens uge slutter med små plusser
Foto: KCNA/Scanpix
Ugen med slet skjulte trusler om en mulig atomkrig mellem USA og Nordkorea sluttede med plusser over hele linjen i de tre store amerikanske aktieindeks.

S&P kravlede lige over nulpunket med en stigning på 0,13 pct. Dow Jones og Nasdaq steg henholdsvis 0,07 pct. og 0,64 pct.

Opturen kom efter en uge med fald i de amerikanske indeks, der hang nøje sammen med krigsretorikken mellem den amerikanske præsident Donald Trump, og Nordkoreas leder Kim Jong Un.

Donald Trump lå ellers ikke på den lade side tidligt fredag, da han i et tweet bekendtgjorde, at en militær løsning er fuldt på plads, og at våbnene er sikret og armeret, og dermed klar til brug, hvis "Nordkorea opfører sig uklogt."

Han gjorde det også klart, at amerikanerne har Airforce B-1B bombere klar på øen Guam, der er blevet truet med et nordkoreansk angreb - dog ca. 40 km fra land.

Nordkoreas statslige medier har tilkendegivet, at Trump er ved at bringe den koreanske halvø på randen af en atomkrig.

Den amerikanske udenrigsminister James Mattis sagde mandag, at en militær løsning var en mulighed, men at der var diplomatiske fremskridt i gang.

Men alt i alt går atomspøgelset ikke sporløst hen over investorernes gøren og laden. S&P var igennem fredagen på en nedadgående kurs, der ikke er set siden marts.

De europæiske aktier faldt så meget, at lignende dyk ikke er set siden Trumps valg, og guldkursen kom op på det højeste niveau i de seneste to måneder.

Lysten til at tage risiko er nedadgående, og investorerne vælger mere sikre papirer, hvis de overhovedet ønsker at reinvestere under den øjeblikkelige uro.
Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


De allerbedste medarbejdere bliver mødt med den hårdeste linje

Analyse før topmøde: Giftig gas, frihandel og Brexit på menuen

Danske Bank: Derfor skal du holde dig fra populære europæiske bil-aktier

Krogsgaard efter vigtig amerikansk milepæl: Væksten i GLP1 skal op på 25 pct. igen

Analyse: Spansk regering udløser politisk atombombe

30 år efter Sorte mandag: Kæmpeinvestor frygter stort fald i stabile aktier

Spanien truer Catalonien med at suspendere Cataloniens selvstyre

Macron vil standse Junckers frihandelsboom

Derfor sender Carnegie-analyse Pandora i vejret