Penge Af
Analytikerne reagerer forskelligt på dagens regnskab fra Novozymes. De er enige om, at tallene er til den svage side, men hvor presset et andet halvår enzymgiganten går i møde, er der uenighed om.

Markedet reagerer på regnskabet ved at sende aktien ned med over 3 pct. til omkring kurs 274.
 
Det mener senioranalytiker i Jyske Bank Frank Hørning Andersen er fortjent.

"Jeg vurderer dagens kursfald som rimeligt, eftersom aktien er kørt op over den seneste tid, kombineret med hvad vi vurderer som et lettere svagt regnskab," skriver han i en mail til Børsen.

I sin første reaktion på regnskabet skriver han derudover, at han forventer at lave mindre justeringer i sin prognose. Han havde før dagens regnskab en salgsanbefaling af aktien og et kursmål på 230 kr.

Citi ser aktien som overvurderet

Hos den amerikanske storbank Citi tolker man Novozymes' forventning om fortsatte udfordringer i landbruget som et svaghedstegn i forhold til væksten i andet halvår. Novozymes holder i dagens regnskab fast i en forventning om en organisk vækst på 2-5 pct. for hele 2017.
 
"Dybest set har virksomheden opretholdt forventningerne til sin organiske salgsvækst, men flaget at det vil være udfordrende at nå i mål," skriver Citi i en analyse.

"Virksomheden forbliver i en lav vækstfase og mærker i bedste fald et svagt andet halvår af 2017," skriver Citi, der har svært ved at se yderligere potentiale i aktien, på trods af at den teknologiske base er stærk og vækstplanerne fornuftige.

"Vores største problem med aktien er den høje værdiansættelse. Den passer godt med de høje marginer, men ikke med fraværet af vækstdynamik," fremgår det af analysen.

Ser mulighed for opjustering

I Sydbank har senioranalytiker Morten Imsgard en købsanbefaling af aktien, og han er så optimistisk på vegne af andet halvår, at han øjner en chance for at Novozymes ender med at opjustere sine forventninger til den organiske vækst, der i første halvår nåede op på 3 pct.
 
Derfor ser han også dagens aktiekursfald som en overreaktion.

I alt er 12 af 25 analytikere er fortsat negativt stemt over for aktien og anbefaler at sælge. Otte analytikere forholder sig ifølge Bloomberg News neutralt til aktien, mens 5 anbefaler at købe aktier i Novozymes.

Analytikernes gennemsnitlige kursmål for aktien er 280 kr.


Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


BRF-boss spår kundehøst med nye realkreditanbefalinger

USA: Trumps fyring af chefstrateg hjalp aktiekurser på vej

"Lige siden jeg var lille dreng i Christiansfeld har jeg altid været i gang med at skabe og bygge ting op"

Første test: Audi SQ5 cruiser ubesværet med 200 km/t

Støjberg: Du bliver aldrig dansker, hvis du lyver for os

Blomster og lys spredes over hele Ramblaen efter dødeligt angreb

Coloplast: Sårplejemål skrider efter fransk reform

Aktier: ISS og Vestas tog revanche efter for store fald

Verdensetter er klar til Wozniacki efter kort pause