Penge Af
Analytikerne reagerer forskelligt på dagens regnskab fra Novozymes. De er enige om, at tallene er til den svage side, men hvor presset et andet halvår enzymgiganten går i møde, er der uenighed om.

Markedet reagerer på regnskabet ved at sende aktien ned med over 3 pct. til omkring kurs 274.
 
Det mener senioranalytiker i Jyske Bank Frank Hørning Andersen er fortjent.

"Jeg vurderer dagens kursfald som rimeligt, eftersom aktien er kørt op over den seneste tid, kombineret med hvad vi vurderer som et lettere svagt regnskab," skriver han i en mail til Børsen.

I sin første reaktion på regnskabet skriver han derudover, at han forventer at lave mindre justeringer i sin prognose. Han havde før dagens regnskab en salgsanbefaling af aktien og et kursmål på 230 kr.

Citi ser aktien som overvurderet

Hos den amerikanske storbank Citi tolker man Novozymes' forventning om fortsatte udfordringer i landbruget som et svaghedstegn i forhold til væksten i andet halvår. Novozymes holder i dagens regnskab fast i en forventning om en organisk vækst på 2-5 pct. for hele 2017.
 
"Dybest set har virksomheden opretholdt forventningerne til sin organiske salgsvækst, men flaget at det vil være udfordrende at nå i mål," skriver Citi i en analyse.

"Virksomheden forbliver i en lav vækstfase og mærker i bedste fald et svagt andet halvår af 2017," skriver Citi, der har svært ved at se yderligere potentiale i aktien, på trods af at den teknologiske base er stærk og vækstplanerne fornuftige.

"Vores største problem med aktien er den høje værdiansættelse. Den passer godt med de høje marginer, men ikke med fraværet af vækstdynamik," fremgår det af analysen.

Ser mulighed for opjustering

I Sydbank har senioranalytiker Morten Imsgard en købsanbefaling af aktien, og han er så optimistisk på vegne af andet halvår, at han øjner en chance for at Novozymes ender med at opjustere sine forventninger til den organiske vækst, der i første halvår nåede op på 3 pct.
 
Derfor ser han også dagens aktiekursfald som en overreaktion.

I alt er 12 af 25 analytikere er fortsat negativt stemt over for aktien og anbefaler at sælge. Otte analytikere forholder sig ifølge Bloomberg News neutralt til aktien, mens 5 anbefaler at købe aktier i Novozymes.

Analytikernes gennemsnitlige kursmål for aktien er 280 kr.Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank vinder kunder trods hvidvasksag: "Der er intet i de her tal, der tyder på, at kunderne vender banken ryggen"

USA: Storbanker og industri trak i plus på dag uden sabelraslen fra handelskrig

Analyse: Danske Banks investorer står klar med det store bat

Trump skaber ny forvirring om russisk valgindblanding

Trump afviser at Rusland vil blande sig i valg

Ny TDC-melding: 50.000 kunder hentes hos konkurrent inden oktober

Danske Bank-boss om politianmeldelse: "Det tager vi til efterretning"

Strejke rammer op mod 100.000 Ryanair-passagerer

Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien