Markeder Af
De amerikanske obligationsrenter faldt torsdag, hvor de eskalerende spændinger mellem USA og Nordkorea sendte investorerne på flugt mod sikkerhed i form af amerikanske statspapirer, guld og andre traditionelle ly mod politisk og finansiel uro.

Den toneangivende tiårige T-bond lukkede med en rente på 2,20 pct. i New York.

Slutniveauet var 5 basispoint lavere end ved handlens afslutning onsdag.

Fredag morgen handles de amerikanske T-bonds ikke, da markedet i Tokyo er lukket.

Flugt mod sikkerhed

Investorernes nerver blev sat på højkant, da præsident Donald Trump sagde, at hans tidligere advarsler til Nordkorea måske ikke har været hårde nok.

Han sagde samtidig, at lederne i Pyongyang burde være "meget, meget nervøse", hvis de så meget som tænker på at angribe USA eller USA's allierede.

Trumps advarsler kom som svar på den nordkoreanske melding om, at det er planen at affyre fire mellemdistanceraketter hen over Japan for at lande tæt på det amerikanske stillehavsområde Guam.

Skuffende data

Og mens investorerne frygter for en negativ udvikling i Sydøstasien, blev den lave inflation bekræftet nok engang af et juli-fald i producentpriserne på 0,1 pct. på månedsbasis, hvor økonomerne havde ventet en stigning på 0,1 pct.

På årsbasis var der tale om en stigning på 1,9 pct. mod en ventet stigning på 2,2 pct. ifølge økonomerne.

Kerneproducentpriserne lå tilsvarende lavt i forhold til forventningerne.

Og fra arbejdsmarkedet meldte 244.000 amerikanere sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var flere end de ventede 240.000.

Torsdagens amerikanske auktion over 30-årige T-bonds gav en rente på 2,818 pct. sammenlignet med sidste måneds 2,936 pct.

Buddene løb op i 34,8 mia. dollar svarende til 2,32 gange udbuddet mod et gennemsnit på 2,29 ved de seneste ti auktioner.

De indirekte tilbudsgivere, der består af udenlandske centralbanker, aftog 66,8 pct. af udbuddet mod 61,7 pct. ved julis auktion. Det var samtidig det næsthøjeste niveau nogensinde.

Ugens økonomiske nøgletal får mere tyngde fredag, hvor der er data for forbrugerpriserne i juli.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank vinder kunder trods hvidvasksag: "Der er intet i de her tal, der tyder på, at kunderne vender banken ryggen"

USA: Storbanker og industri trak i plus på dag uden sabelraslen fra handelskrig

Analyse: Danske Banks investorer står klar med det store bat

Trump skaber ny forvirring om russisk valgindblanding

Trump afviser at Rusland vil blande sig i valg

Ny TDC-melding: 50.000 kunder hentes hos konkurrent inden oktober

Danske Bank-boss om politianmeldelse: "Det tager vi til efterretning"

Strejke rammer op mod 100.000 Ryanair-passagerer

Kursklø til Danske Bank: 16 mia kr høvlet af markedsværdien