Penge Af
Aktiestemningen er let til den positive side mandag morgen, men der er ikke udsigt til store udsving i et marked, der stadig er præget af sommerferien og derfor ikke ligefrem mættet med nyheder.

Fredag var også en forholdsvis stille dag med lav volumen, og herhjemme lukkede det danske C20 Cap-indeks 0,5 pct. højere til 1173,93. Det fulgte blandt andet efter en stigning til rekordkursen 414,40 kr. for transport- og logistikkoncernen DSV, som havde fået løftet anbefalingen af Credit Suisse til "outperform" fra "neutral", mens kursmålet fik et løft til 472 kr. fra 331 kr.

Siden fredagens danske børslukning steg de amerikanske aktier en smule, og mandag har der også været en tendens til positiv stemning Asien, hvor markedet i Japan holder lukket grundet helligdag. Handlen med futures peger oveni en smule opad.

Nyt fra branchekolleger

I denne uge går regnskabssæsonen op i gear. Det kan være med til at sætte mere liv i markedet. Mandag er der eksempelvis nyt fra nordiske selskaber som Telenor, Atlas Copco og Sandvik, der kan være interessante for deres danske branchekolleger.

For telekoncernen TDC kan det være værd at notere, at Telenor vinder kunder på det danske marked. Det norske selskab øgede kundetallet med 11.000 i andet kvartal til 1,8 mio., viser regnskabet, hvor Telenor også løftede sit driftsoverskud (EBITDA) til 234 mio. norske kr. i Danmark fra 136 mio. norske kr. for et år siden.

Fredag lukkede TDC, som kommer med sit eget regnskab for andet kvartal 10. august, 0,2 pct. højere til 37,73 kr.

Senere mandag vil FLSmidth, der fredag faldt 1,1 pct. til 410,30 kr., se mod Sverige, hvor Atlas Copco og Sandvik, der ligesom FLSmidth begge har aktiviteter i minesektoren, aflægger regnskaber og dermed giver indblik i branchens sundhedstilstand.

Flere kursmålsændringer

Blandt de danske selskaber har der desuden været en række kursmålsændringer oven på fredagens børslukning.

GN Store Nord, der endte 0,7 pct. højere til 194,10 kr., har fået øget sit kursmål en anelse hos tyske Mainfirst til 171 kr. fra 164 kr., mens anbefalingen fortsat er "underperform", viser data fra Bloomberg.

For branchekonkurrenten William Demant, som gik op med 1,0 pct. til 170,50 kr., er kursmålet øget til 174 kr. fra 124 kr. hos tyskerne, der fortsat siger "neutral".

Endelig får Danske Bank, der steg 0,04 pct. til 257,40 kr., øget sit kursmål hos Berenberg til 210 kr. fra 150 kr. få dage før bankens halvårsregnskab. Analytikerne i det tyske finanshus siger dog fortsat "sælg" til den danske storbank.

/ritzau/FINANS

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerEn syg historie

Sponsoreret af
Danica Pension

Forsiden lige nu


S-formand: Udskyd studiet og tag et arbejde

Global guld-formand advarer: "Vi falder ikke ud over klippen lige om lidt, men..."

Regeringen indgår smal aftale med DF om grøn energi

Det holder aktieanalytikeren øje med onsdag

Tirsdagens aktier: Kritisk notat pressede Pandora til bunds

Macron vil have et fælles budget og Google-skat

Tysk luftfartskæmpe vil investere 1 mia. euro i lavprisfly

Efter Bavarians rutsjebanetur: Her er analytikernes nye anbefalinger

Rygter om Amazon-interesse sender fransk supermarkedskæde op