Penge Af
Tre af de helt store amerikanske banker har for alvor slået hul på regnskabssæsonen, inden klokken ringer på Wall Street fredag.

Der er også landet en række nøgletal for forbrugerpriserne samt detailsalget. Men hverken inflationstallene eller detailsalget kunne leve op til forventningerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Særligt fokus er der på forbrugerpriserne, da den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har et inflationsmål på 2 pct., men tallene viste, at der fortsat er et pænt stykke vej derop.

Futures på de tre toneangivende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, peger på så godt som uændrede åbninger i de to førstes tilfælde, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset peger op med omkring 0,2 pct.

Torsdag lukkede alle tre indeks med små stigninger i omegnen 0,1-0,2 pct.

JPMorgan Chase var første bank til at løfte sløret for sine resultater i andet kvartal. Men det med et fald til aktien på 1,7 pct. i formarkedet til følge. Bankens ordinære indtægter var ellers bedre end ventet, da de blev opgjort til 26,4 mia. dollar mod ventet 25,4 mia. dollar.

Overskuddet per aktie blev på 1,82 dollar mod forventningen hos analytikerne på 1,58 dollar. Men her fremhæver Bloomberg, at forventningerne ikke nødvendigvis kan sammenlignes med det rapporterede resultat, da storbanken i kvartalet havde en positiv engangspost på 400 mio. dollar.

Citigroup havde både flere indtægter og større indtjening end ventet i andet kvartal. De samlede indtægter lå på 17,9 mia. dollar mod analytikernes estimat på 17,4 mia. dollar. Overskuddet per aktie endte samtidig på 1,28 dollar, hvor analytikernes estimat var på 1,21 dollar per aktie.

I fredagens formarked stiger Citigroups aktie med 0,9 pct.

Wells Fargo leverede i grove træk som ventet med et overskud per aktie på 1,07 dollar mod ventet 1,01 dollar. Estimatet tager måske ikke højde for ekstraordinære poster, noterer Bloomberg News.

Overskuddet blev hentet med baggrund i indtægter, der landede på 22,2 mia. dollar mod ventet 22,5 mia. dollar.

Bankens aktie ligger 1,8 pct. lavere i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDet skal dit tv kunne i 2018

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


Arbejdsgivere opsplitter tilbud til offentligt ansatte

Martin Thorborg: "Jeg kan bare huske, hvad der skete i år 2000, og jeg har en fandens dårlig mavefornemmelse efterhånden"

FOA-formand: Arbejdsgivere splitter tilbud op

Helle Ib: Derfor er knasterne store i OK-strid

Hotel Hafen: Hyggelig indretning og central placering i havnebyen Flensborg

Tæt på en stor cocktailbirolle

Topforhandlere: Nu er det tid til en aftale

Fem bud på sci-fi romaner anno 2018 uden grønne rummænd

Trump klar med løjtnant til Fed-chef: "Det er et rigtig godt valg"