Penge Af
Tre af de helt store amerikanske banker har for alvor slået hul på regnskabssæsonen, inden klokken ringer på Wall Street fredag.

Der er også landet en række nøgletal for forbrugerpriserne samt detailsalget. Men hverken inflationstallene eller detailsalget kunne leve op til forventningerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Særligt fokus er der på forbrugerpriserne, da den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har et inflationsmål på 2 pct., men tallene viste, at der fortsat er et pænt stykke vej derop.

Futures på de tre toneangivende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, peger på så godt som uændrede åbninger i de to førstes tilfælde, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset peger op med omkring 0,2 pct.

Torsdag lukkede alle tre indeks med små stigninger i omegnen 0,1-0,2 pct.

JPMorgan Chase var første bank til at løfte sløret for sine resultater i andet kvartal. Men det med et fald til aktien på 1,7 pct. i formarkedet til følge. Bankens ordinære indtægter var ellers bedre end ventet, da de blev opgjort til 26,4 mia. dollar mod ventet 25,4 mia. dollar.

Overskuddet per aktie blev på 1,82 dollar mod forventningen hos analytikerne på 1,58 dollar. Men her fremhæver Bloomberg, at forventningerne ikke nødvendigvis kan sammenlignes med det rapporterede resultat, da storbanken i kvartalet havde en positiv engangspost på 400 mio. dollar.

Citigroup havde både flere indtægter og større indtjening end ventet i andet kvartal. De samlede indtægter lå på 17,9 mia. dollar mod analytikernes estimat på 17,4 mia. dollar. Overskuddet per aktie endte samtidig på 1,28 dollar, hvor analytikernes estimat var på 1,21 dollar per aktie.

I fredagens formarked stiger Citigroups aktie med 0,9 pct.

Wells Fargo leverede i grove træk som ventet med et overskud per aktie på 1,07 dollar mod ventet 1,01 dollar. Estimatet tager måske ikke højde for ekstraordinære poster, noterer Bloomberg News.

Overskuddet blev hentet med baggrund i indtægter, der landede på 22,2 mia. dollar mod ventet 22,5 mia. dollar.

Bankens aktie ligger 1,8 pct. lavere i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSygemeldte skal i job hurtigst muligt

Sponsoreret af
Danica Pension

Forsiden lige nu


S-formand: Udskyd studiet og tag et arbejde

Global guld-formand advarer: "Vi falder ikke ud over klippen lige om lidt, men..."

Regeringen indgår smal aftale med DF om grøn energi

Pandora tæt på kurs 600 efter stort fald - vender den rundt igen?

Tirsdagens aktier: Kritisk notat pressede Pandora til bunds

Macron vil gå efter Googles og Facebooks omsætning - ikke overskud

Lufthansa satser en millard euro på lavprisfly

Efter Bavarians rutsjebanetur: Her er analytikernes nye anbefalinger

Rygter om Amazon-interesse sender fransk supermarkedskæde op