Aktier: FLSmidth i comeback på rekorddag
Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Penge Af
Store stigninger til Danske Bank, FLSmidth og Chr. Hansen var med til at sende C20 Cap-indekset i rekord mandag, hvor investorerne havde mere risikoappetit efter weekendens valg i Frankrig.

Franskmændene gav et klart flertal i parlamentet til præsident Emmanuel Macrons valgalliance, og udsigten til politisk stabilitet var guf for investorerne.

C20 Cap-indekset lukkede i 1179,62 efter en stigning på 1,35 pct. Hele seks aktier i eliteindekset sluttede i højeste nogensinde.

"Den gode stemning er drevet af det franske valg, hvor flertallet til Macron giver gode muligheder for at gennemføre reformer af især et stift arbejdsmarked. Investorerne begynder at se mere positivt på det politiske billede i Europa," siger Henrik Henriksen, chefstrateg i PFA Pension.

"Og så skal stigningerne også ses i det lys, at rigtig mange investorer solgte ud af de europæiske aktier sidste år. De begynder at købe ind igen, og det ser vi særligt i de cykliske aktier," siger han.

FLSmidth gjorde mandag comeback i C20 med manér, da aktien sluttede øverst med et hop på 3,7 pct. til 422,40 kr. Råvaresektoren var blandt de mest populære aktier på børserne, og det smittede af på gruppen af leverandører, som FLSmidth er en del af.

Der var ligeledes stor appetit på bankerne, og det gav medvind til Danske Bank, som sluttede i toppen af C20 med en stigning på 2,6 pct. til 254,20 kr. Jyske Bank og Nordea havde knap så meget fart på og endte omkring 1 pct. højere.

Genmab havde godt nyt til investorerne, da selskabets kræftmiddel Darzalex er blevet rykket en plads frem i USA og kan markedsføres som tredje behandlingstilbud, hvor det tidligere har været nummer fire. Aktien steg 1,6 pct. til 1424 kr.

Novozymes var eneste C20-aktie i minus med et fald på 0,5 pct. til 296,60 kr., efter at UBS indledte dækning af aktien med en salgsanbefaling.

Den schweiziske bank har også startet dækning af Chr. Hansen med en købsanbefaling. Aktien steg 2,4 pct. til 495,90 kr. og sluttede i rekord, hvilket også gjaldt for Carlsberg, Coloplast, Dong, DSV og Lundbeck.

Zealand Pharma steg 2,9 pct. til 125,50 kr., efter at biotekselskabet kunne fremvise positive resultater fra et fase 2-studie med lægemiddelkandidaten Glepaglutid, der bruges i behandling af korttarmsyndrom.

Vestjysk Bank-aktien faldt 5,7 pct. til 10 kr. Bankens bestyrelse har afholdt sig fra at komme med en anbefaling - hverken for eller imod - af det købstilbud på 1 kr. per aktie, som en gruppe investorer anført af Nykredit og Maj Invest kom med i sidste uge.

/ritzau/FINANS

Børsen anbefalerTo aktier som skal fortsætte op

Sponsoreret af
Investtech

Forsiden lige nu


Riis' World Tour-drøm: Jeg vil skabe rav i den

Lundbeck falder til bunds i C20 på dårligt nyt for antidepressiv

Lars Kolind: Erhvervslivet har meget lille interesse i nyt dansk børsliv

Seniorstrateg: Det er store PMI-dag - sådan kan det påvirke dine aktier

Private smider cirka 29 mio. kr. efter Conferize: Aktien åbner med fald

Aktieoverblik: Lundbeck får kursstryg efter amerikansk nej

Lars Kolind skyder 13 mio i børsdebutant: Jeg har ingenting til overs for spekulanter

Analytiker: Ny afvisning kan sende Lundbeck-aktien markant ned

Macron vil stoppe Kinas opkøbstogt i Europa