Penge Af
Genmab får som ventet opmærksomhed fra åbningen mandag, efter at selskabets kræftmiddel Darzalex har fået endnu en vigtig godkendelse i USA.

Også stemningen på det generelle marked er positiv, og C20 Cap-indekset har sat kursen mod rekord efter en stigning på 0,9 pct. til 1173,88. Den seneste lukkerekord er fra i onsdags og er på 1171,47.

Genmab stiger mest i C20 Cap med 2,2 pct. til 1433 kr., efter at selskabet fredag efter børslukketid fik en udvidet godkendelse af kræftmidlet Darzalex i USA.

Godkendelsen gælder, når Darzalex bruges som tredjebehandling af knoglemarvskræft i kombination med kræftmidlet Pomalyst og hormonpræparatet Dexamethason. Genmab modtager en milepælsbetaling på 25 mio. dollar, eller 166 mio. kr., fra sin partner Janssen Biotech som følge af godkendelsen. Betalingen er dog indeholdt i forventningerne.

Oprindeligt blev Darzalex i slutningen af 2015 godkendt som fjerdebehandling til knoglemarvskræft. Senere i november sidste år fik et par positive fase 3-studier også de amerikanske myndigheder til at udvide godkendelsen, så Darzalex kan benyttes som andenbehandling i kombination med enten kræftmidlet Revlimid eller Velcade og hormonpræparatet Dexamethason.

Og den seneste godkendelse, der gælder for de grupper af patienter, der allerede har været behandlet med Revlimid og såkaldt proteasom-hæmmere, udvider den potentielle patientbase, der kan behandles med Darzalex ganske væsentligt.

- Anden og tredjebehandling udgør samlet omkring 44.000 nye patienter i USA og de fem største europæiske lande årligt, mens fjerdebehandlingen omfatter omkring 20.000 patienter. Tredjebehandlingen i sig selv er nok over 20.000 patienter, og Pomalyst er meget potent, ligesom vi ser ser meget stærke data, når det kombineres med Darzalex. Så det vil være en meget vigtig godkendelse, hvis vi får den i juni, sagde Genmab s administrerende direktør, Jan van de Winkel, til Ritzau Finans i maj.

Blandt morgenens vindere er også Novo Nordisk, der ligger til en gevinst på 1,5 pct. til 289,50 kr. Berlingske Business skriver mandag, at selskabet kan blive presset til at offentliggøre flere oplysninger om priser og rabatordninger i USA-staten Nevada.

FLSmidth og Nordea, der fra og med mandag igen er at finde i C20 Cap-indekset, henholdsvis falder og stiger 0,1 pct. og 1,2 pct. til 406,80 kr. og 85,40 kr. Nets og William Demant, der er gledet ud, stiger 1,7 pct. og 1,2 pct. til 129,40 kr. og 175,20 kr.

BAVARIAN LØFTES AF COWEN

Bavarian Nordic, der steg 5 pct. fredag til 368,50 kr., er åbnet yderligere 1,2 pct. højere i 373 kr. Selskabet kunne fredag fortælle, at de amerikanske myndigheder har bedt om et tilbud på Bavarians frysetørrede version af koppevaccinen Imvamune.

I løbet af weekenden har finanshuset Cowen & Co. så løftet kursmålet for Bavarian med en halvtredser til 400 kr., fremgår det af data fra Bloomberg. Analytikerne i Cowen anbefaler "outperform".

SAS risikerer at blive ramt af en potentiel pilotstrejke i Cimber. En strejke kan blive en realitet om få uger, skriver branchemediet Check-In, og det risikerer at ramme 11 fly, som Cimber opererer for SAS. Flyaktien ligger 0,7 pct. lavere i 14 kr. efter en stigning fredag på 4,4 pct. til 14,10 kr. - det højeste slutniveau siden september 2016.

/ritzau/FINANS

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analyse: Livsfarlig tur ned af pengebjerget for Draghi og Yellen

Glædelig nyhed fra ny Danfoss-boss: Væksten i Rusland er tilbage

Mærsk-chef: "Det er en stor ting og vi har investeret et signifikant beløb"

Ambu overgår forventningerne gang på gang - aktien sætter ny rekord

Chefstrateg: Presset på dollaren og euroen er på retur

Ambu skruer opkøbsbissen på efter stærkt kvartal

Bank kompenserer for hævede bidragssatser: Sender kontant bonus til kunder

Finanshus mener Mærsk skal i 16.500 - Jyske Bank er dybt uenige

Krypto-valuta er steget 60 pct det seneste døgn