Aktier: Genmab napper ny godkendelse i USA - plusser i sigte
Foto: Free/Lars Møller
Penge Af
Genmab kan få opmærksomhed fra åbningen mandag, efter at selskabets kræftmiddel Darzalex har fået endnu en vigtig godkendelse i USA. Også stemningen i det generelle marked tegner positiv. Futures indikerer stigninger på det tyske marked i størrelsesordenen 0,6 pct.

Fredag steg det danske eliteindeks C20 Cap ligeledes med 0,6 pct. til 1163,94 efter en uge, hvor der blev sat C20-rekorder både tirsdag og onsdag. Et større fald torsdag betyder dog, at C20 Cap skal stige med lige over 0,6 pct. for at nå lukkerekorden onsdag på 1171,47.

Genmab kan muligvis bidrage til fremgangen, efter at selskabet fredag efter børslukketid fik en udvidet godkendelse af kræftmidlet Darzalex i USA.

Godkendelsen gælder, når Darzalex bruges som tredjebehandling af knoglemarvskræft i kombination med kræftmidlet Pomalyst og hormonpræparatet Dexamethason. Genmab modtager en milepælsbetaling på 25 mio. dollar, eller 166 mio. kr., fra sin partner Janssen Biotech som følge af godkendelsen. Betalingen er dog indeholdt i forventningerne.

Oprindeligt blev Darzalex i slutningen af 2015 godkendt som fjerdebehandling til knoglemarvskræft. Senere i november sidste år fik et par positive fase 3-studier også de amerikanske myndigheder til at udvide godkendelsen, så Darzalex kan benyttes som andenbehandling i kombination med enten kræftmidlet Revlimid eller Velcade og hormonpræparatet Dexamethason.

Og den seneste godkendelse, der gælder for de grupper af patienter, der allerede har været behandlet med Revlimid og såkaldt proteasom-hæmmere, udvider den potentielle patientbase, der kan behandles med Darzalex ganske væsentligt.

- Anden og tredjebehandling udgør samlet omkring 44.000 nye patienter i USA og de fem største europæiske lande årligt, mens fjerdebehandlingen omfatter omkring 20.000 patienter. Tredjebehandlingen i sig selv er nok over 20.000 patienter, og Pomalyst er meget potent, ligesom vi ser ser meget stærke data, når det kombineres med Darzalex. Så det vil være en meget vigtig godkendelse, hvis vi får den i juni, sagde Genmab s administrerende direktør, Jan van de Winkel, til Ritzau Finans i maj.

Genmab steg fredag 0,5 pct. til 1402 kr.

BAVARIAN LØFTES AF COWEN

Blandt vinderne fredag var også Bavarian Nordic, der steg 5 pct. til 368,50 kr., efter at selskabet kunne fortælle, at de amerikanske myndigheder har til bedt om et tilbud på Bavarians frysetørrede version af koppevaccinen Imvamune.

I løbet af weekenden har finanshuset Cowen & Co. så løftet kursmålet for Bavarian med en halvtredser til 400 kr., fremgår det af data fra Bloomberg. Analytikerne i Cowen anbefaler "outperform".

NOVO SKAL OFFENTLIGGØRE PRISER

Blandt de nyhedsaktuelle selskaber er også Novo Nordisk, som ifølge Berlingske Business kan blive presset til at offentliggøre flere oplysninger om priser og rabatordninger i USA-staten Nevada.

Aktien i Novo faldt fredag med 0,1 pct. til 285 kr.

SAS risikerer at blive ramt af en potentiel pilotstrejke i Cimber. En strejke kan blive en realitet om få uger, skriver branchemediet Check-In, og det risikerer at ramme 11 fly, som Cimber opererer for SAS. Fredag steg SAS-aktien 4,4 pct. til 14,10 kr. - det højeste slutniveau siden september 2016.

/ritzau/FINANS

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kommende Nets-ejer vil holde på Bo Nilsson i mange år

Brexit-topfolk i spinkrig om læk fra lukket middag

Nordea trækker C20 i minus

Økonom med lyse udsigter for dansk økonomi: Danskerne får flere penge mellem hænderne

Hasbro-aktien får tæv efter skuffende salgsprognose

Saxo Bank sænker pris på aktiehandel: Folk er blevet mere prisbevidste

"Det største svindelnummer nogensinde": Wolf of Wall Street bider Bitcoin i struben

FF Skagen i trecifret millionhandel: Køber Danmarks største producent af sild

Per Hansen: Novozymes skal til regnskabseksamen