Donald Trumps personlige gæld er på 315 mio dollar - mindst
Foto: Mandel Ngan/Scanpix
Penge Af
USA's præsident, Donald Trump, har personlige gældsforpligtelser for mindst 315 mio. dollar (2,1 mia. dkr.) til tyske, amerikanske og andre långivere ved midten af 2017.

Det viser dokumenter offentliggjort af regeringskontoret United States Office of Government Ethics.

Trump havde omkring 20 mio. dollar i indtægt fra sit nye hotel i Washington D.C., Trump International Hotel, der åbnede i september sidste år.

Omsætningen steg også på Trumps feriested Mar-a-Lago i Florida.

Trump rapporterede en indkomst på mindst 594 mio. dollar for 2016 og begyndelsen af 2017 samt aktiver for mindst 1,4 mia. dollar.

Det 98 sider lange dokument, der er offentliggjort på etikkontorets hjemmeside, viser, at Trump har gæld for næsten 130 mio dollar til Deutsche Bank Trust Company Americas, der er en afdeling af den tyske bank Deutsche Bank AG.

Eksempelvis indberettede Trump en gældsforpligtelse til Deutsche Bank på over 50 mio. dollar for The Old Post Office, som er en historisk ejendom i Washington, hvor præsidenten har åbnet et hotel.

Trump har samtidig indberettet en gæld på mindst 110 mio. dollar i Ladder Capital Corp, der er en kommerciel ejendomslångiver med kontorer i New York, Los Angeles og Boca Raton i Florida.

Den største del af Trumps indkomst var 115,9 mio. dollar, som er opført som golfresort-relaterede indtægter fra golfklubben Trump National Doral i Miami.

Det er et fald i forhold til de 132 mio. dollar, han indberettede for et år siden.

Indtægter fra mange andre af Donald Trumps hoteller og resorts var stort set uændret.

Omsætningen fra hans ejendomsselskab Trump Corporation var næsten tredoblet til knap 18 mio. dollar, mens omsætningen fra Mar-a-Lago voksede 25 pct. til cirka 37 mio. dollar.

Det private feriested fordoblede dets optagelsesgebyr til 200.000 dollar, efter at Trump vandt det amerikanske præsidentvalg.

Donald Trump tjente desuden 11 mio. dollar på Miss Universe efter at have solgt skønhedskonkurrencen i 2015.

Imens faldt omsætningen fra tv-programmet "The Apprentice" (på dansk "Hyret eller Fyret", red.) til 1,1 mio. dollar fra 6 mio. året før.

/ritzau/Reuters

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vestager uddeler milliardtæsk til amerikansk teleleverandør

Skat rejser kæmpe momskrav mod Hesalight

Skuffet betalings-komet: Vi dropper snart bitcoin

Porteføljemanager: Grådighed har taget over - markedet skriger efter en korrektion

Aktie-overblik: Mærsk og Tryg topper i positiv start for C25

Thomas Bernt i Davos: Stigende bekymring lurer bag topchefers optimisme

To fradrag skal løse blå bloks pensionsknude

Investeringsøkonom: Genmab-investorer overladt til partnere

Cheføkonom: Aktierne vil stige med 5-10 pct. i år - men stemningen er euforisk