Aktier: Nets skiller sig positivt ud i fladt C20 Cap
Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Penge Af
Nets skiller sig positivt ud mandag middag i det danske C20 Cap-indeks, der ved middagstid ligger næsten uændret og holdes nede af aktier som Pandora, Jyske Bank og Genmab.

Stigningen i Nets kan ifølge aktiehandler Kim Sejdelin Christensen være hjulpet på vej af skriverier i franske medier om konsolidering i sektoren for betalingstransaktioner, mens frygt for aftagende vækstrater fortsætter med at presse Pandora.

"Det er relativt stille og C20 Cap ligger næsten uændret. Det er Nets, der trækker den store positive historie her til morgen, og så er der lidt vigende aktier i Jyske Bank, Pandora og Genmab," siger Kim Sejdelin Christensen til Ritzau Finans.

Ved middagstid ligger C20 Cap 0,02 pct. lavere i 1080,29 efter fald i ni af indeksets 20 aktier, mens de øvrige 11 ligger i plus.

Hårdt prøvede Nets ligger 2,0 pct. højere i 111, og den ligger dermed til at stige for tredje dag i træk, efter at den onsdag i sidste uge satte bundrekord i 105,90 kr.

"Der er nogle skriverier i franske medier, der kunne tyde på, at der kunne være noget konsolidering på vej inden for Nets' aktivitetsområde. Konsolidering er i det fleste tilfælde relativt positivt og kan skabe noget hype om de spillere, der er inden for det her forretningsområde," siger Kim Sejdelin Christensen.

Ifølge Bloomberg News skriver mediet La Lettre de l'Expansion, at selskabet Atos, et datterselskab af Nets'-konkurrenten Worldline, skulle være på vej med et købstilbud på det franske betalingsselskab Ingenico.

Imidlertid har Atos afvist, at det skulle være aktuelt. Aktien i Ingenico startede med at stige godt 4 pct. på nyheden, men efter afvisningen er aktien faldet, og den ligger ved middagstid 3 pct. lavere end fredagens slutnotering.

"Der er mange ting i spil om Nets i øjeblikket, blandt andet omkring konkurrence fra Mobilepay, og det er det, der ligesom har fået den til at være under pres i en periode. Men det er klart, at tingene også kan blive så billige, at forholdet mellem risiko og afkastmulighed kan tippe, og at nogen dermed får lyst til at have en eksponering mod selskabet," siger Kim Sejdelin Christensen.

I bunden af C20 findes aktien i smykkevirksomheden Pandora med et minus på 1,8 pct. til 782,50 kr., hvilket er det laveste niveau siden oktober.

"Pandora er presset af den historie, der cirkulerer i øjeblikket, om specielt toplinjevæksten i USA, som man frygter er vigende. Man snakker i givet fald vækstrater på et nyt og lavere niveau for Pandora, og når man taler vækst, så taler man måske også lavere værdisætning," siger Kim Sejdelin Christensen.

Hos Jyske Bank fastholdes dog et positivt syn på aktien, hvilket i øvrigt også gælder hovedparten af de øvrige analytikere, der har dækning af smykkevirksomhedens aktie.

"Vi tror ikke på, at væksten er alvorligt aftagende i USA. Vi mener også, at der er så mange nye markeder stadigvæk at dyrke for Pandoras vedkommende, og at det pres, som aktien har været under, er en overreaktion," siger Kim Sejdelin Christensen.

Sjælden negativ nyhed til Genmab

For biotekselskabet Genmab bød fredag eftermiddag på en af de uhyre sjældne negative nyheder omkring kræftmidlet Darzalex, der ellers har sendt aktien på rekordkurs over mange omgange.

Genmab har nemlig sammen med partneren Johnson & Johnson lidt et tilbageslag i England, hvor myndighederne ikke kan anbefale lægemidlet Darzalex til behandling af knoglemarvskræft, skrev FiercePharma i sidste uge.

Genmab-aktien falder 1,2 pct. til 1458 kr.

Jyske Bank ligger ligeledes i den tunge ende med et fald på 1,2 pct. til 370,50 kr. Det kan hænge sammen med, at Danske Markets har skåret anbefalingen af aktien til "hold" fra tidligere "køb".

Blandt de lidt mindre aktier er der også pres på G4S, der har fået sænket sin anbefaling hos den britiske storbank HSBC til "reducer" fra "hold". Aktien i vagt- og servicekoncernen falder 1,9 pct. til 25,24 kr.

Omvendt positive er strømningerne omkring rederiet DFDS, der har fået løftet sit kursmål hos Nordea til 440 kr. fra 395 kr.

Anbefalingen er fortsat i positivt terræn på "køb", fremgår det af data fra Bloomberg News. DFDS-aktien stiger med 1,3 pct. til 401 kr. og er dermed i fremdrift for niende handelsdag på stribe.

/ritzau/FINANS

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerHver tredje møder syg på arbejde

Sponsoreret af
Danica Pension

Forsiden lige nu


De allerbedste medarbejdere bliver mødt med den hårdeste linje

Analyse før topmøde: Giftig gas, frihandel og Brexit på menuen

Danske Bank: Derfor skal du holde dig fra populære europæiske bil-aktier

Krogsgaard efter vigtig amerikansk milepæl: Væksten i GLP1 skal op på 25 pct. igen

Analyse: Spansk regering udløser politisk atombombe

30 år efter Sorte mandag: Kæmpeinvestor frygter stort fald i stabile aktier

Spanien truer Catalonien med at suspendere Cataloniens selvstyre

Laver film for Lego: Nu vil ejer sælge livsværk

Derfor sender Carnegie-analyse Pandora i vejret