Råvarer: Opectiltag hæmmes af US-producenter og Kinaudsigter
Foto: Scanpix
Markeder Af
Der er lagt låg over oliemarkedet torsdag morgen, mens investorerne i ædelmetaller afventer pengepolitiske møder i Europa og USA.

For oliemarkedets vedkommende har Opec-kartellets vedtagne produktionsreduktion givet anledning til prisstigninger, men en stigende aktivitet hos de amerikanske olieproducenter, der nu øjner nye muligheder, samt et forventet fald i den kinesiske olieimport i 2017, der ifølge en ny undersøgelse foretaget af Bloomberg ventes at falde med op til 60 pct. til næste år, har lagt et effektivt låg på markedet.

Onsdag viste statistikken et overraskende fald i de amerikanske råolielagre, men benzin- og destillatlagrene øgedes mere end tilsvarende, hvilket afbalancerer udviklingen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 53,05 dollar mod 53,30 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 49,90 dollar mod 50,15 dollar onsdag eftermiddag.

På guldmarkedet er det de pengepolitiske møder i ECB og Federal Reserve, samt den igangværende forøgelse af risikoappetitten, der er i centrum.

En ounce guld står torsdag morgen til 1178 dollar mod 1176 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller bliver kobberprisen torsdag morgen trukket op til 5837 dollar per ton fra 5815 dollar onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Topfolk i ædelstensfirma rejser 900 mio i nyt selskab

Zuckerberg efter skandale: "Det var en fejltagelse, og det er jeg ked af"

Det holder aktieanalytikeren øje med onsdag

Mærsk gør comeback på opblødt handelskonflikt: Brøndby får massive tæsk

Analyse: Udenlandske nerver - Ny italiensk regering vil indføre sin egen valuta

Virksomheder gør klar til Amazons indtog: "Det er lige før vi glæder os til, at det kommer"

SAS-formand: Vi er til salg hver eneste dag

Dansk børsbaby styrtdykker med 14 pct - Nu er en tredjedel af markedsværdien forsvundet

Blødere toner i handelskonflikt sender amerikanske aktier frem