Råvarer: Opectiltag hæmmes af US-producenter og Kinaudsigter
Foto: Scanpix
Markeder Af
Der er lagt låg over oliemarkedet torsdag morgen, mens investorerne i ædelmetaller afventer pengepolitiske møder i Europa og USA.

For oliemarkedets vedkommende har Opec-kartellets vedtagne produktionsreduktion givet anledning til prisstigninger, men en stigende aktivitet hos de amerikanske olieproducenter, der nu øjner nye muligheder, samt et forventet fald i den kinesiske olieimport i 2017, der ifølge en ny undersøgelse foretaget af Bloomberg ventes at falde med op til 60 pct. til næste år, har lagt et effektivt låg på markedet.

Onsdag viste statistikken et overraskende fald i de amerikanske råolielagre, men benzin- og destillatlagrene øgedes mere end tilsvarende, hvilket afbalancerer udviklingen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 53,05 dollar mod 53,30 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 49,90 dollar mod 50,15 dollar onsdag eftermiddag.

På guldmarkedet er det de pengepolitiske møder i ECB og Federal Reserve, samt den igangværende forøgelse af risikoappetitten, der er i centrum.

En ounce guld står torsdag morgen til 1178 dollar mod 1176 dollar onsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller bliver kobberprisen torsdag morgen trukket op til 5837 dollar per ton fra 5815 dollar onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Amerikanske aktier styrket efter enighed i Senatet

Storbanker forbyder ansatte at handle kryptovaluta

Storbanker giver ansatte bitcoin-forbud: Uforeneligt at være ansat i bank og handle kryptovaluta

På jagt efter det næste aktieguld? Gå efter byerne

Transportfirma køber kriseramt konkurrent: "Det er det sidste store opkøb, vi skal lave inden en børsnotering"

Analyse: Lyt til din mave, Yousee-direktør

Kompromis er indgået om USA's budget

Grækenland får 6,7 milliarder euro i ny hjælpepakke

Bookmakere trak britisk indeks ned på grøn dag