Markeder Af
Påsken sætter mandag sit præg på det danske aktiemarked, hvor børshusenes anbefalinger dog rykker ganske meget i enkeltaktier, herunder i DSV.

Den danske transportkoncern er trillet om bagerst i C20 Cap-feltet efter en salgsanbefaling fra den schweiziske storbank UBS. I stedet lægger investorernes deres æg i finansaktiernes kurv, hvilket er en tendens, der gælder i det meste af Europa.

C20 Cap-indekset ligger ved 11.30-tiden 0,1 pct. højere i 992,47. Tryg går forrest med en stigning på 1,7 pct. til 127,60 kr., efterfulgt af Danske Bank, der ligger 1,6 pct. højere i 187,40 kr. Endelig stiger Jyske Bank med 1,2 pct. til 306,80 kr.

- Bankaktier og finansielle aktier ligger næstbedst til i Europa i dag. Det er en af forklaringerne. En anden god forklaring er, at bankerne udbetalte dividende i sidste uge. Vi ser ofte, at en del af den dividende bliver geninvesteret i aktierne, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink til Ritzau Finans.

DSV bakker

I bunden af C20-indekset falder DSV med 2,7 pct. til 275,40 kr. Det er schweiziske USB, der mandag morgen driver gæk med DSV-aktionærerne efter at have sænket sin anbefaling af transportaktien "sælg" fra "neutral". DSV-aktien dykkede i starten af 2016, men er kommet stærkt igen og lå fredag få kroner fra sin rekordkurs.

I bunden C20-indekset finder man også Novo Nordisk, der dog falder noget mindre end den udbyttebetaling på 6,40 kr. per aktie, der er gået fra mandag. Aktien ligger 2,5 kr., eller 0,7 pct., lavere i 364 kr. og stiger korrigeret for udbyttet med 3,9 kr., eller over 1 pct.

Nordea sætter mandag også lidt kolorit på Novozymes og Bang & Olufsen.

Novozymes har fået øget sit kursmål for enzymaktien til 300 kr. fra 285 kr., fremgår det af data fra Bloomberg. Anbefalingen fastholdes på "hold" for Novozymes, der mandag stiger 1,1 pct. til 291,70 kr. og dermed blander sig i toppen.

Uenighed om B&O

Til gengæld tager Bang & Olufsen et skridt tilbage og falder med 2,8 pct. til 69,50 kr. efter fredagens fremgang på 6,7 pct. Her jublede investorerne over B&O's todelte melding om, at Struer-selskabet dels har startet et nyt produktionspartnerskab med LG Electronics og dels stadig forhandler med en interesseret køber af hele eller dele af B&O.

Nordea har dog sænket anbefalingen af Bang & Olufsen til "sælg" fra tidligere "hold" samt kursmålet for aktien til 65 kr. fra 70 kr. Hos Danske Bank er vurderingen noget mere positiv.

- Vi havde ventet, at B&O ville lave en aftale på tv-delen i meget lang tid, så det er positivt, at det nu er kommet på plads med aftalen med LG. Så kigger man på B&O som "stand alone"-virksomhed er det absolut positivt, og vi mener, at B&O er 100 kr. værd på "stand alone"-basis. Så vi er stadigvæk positive over for aktien, siger Mads Zink.

Scandinavian Tobacco er desuden ny i JPMorgans analyseunivers. Banken, der var med til at børsnotere det danske cigar- og tobaksfirma, starter dækning med en neutral anbefaling og kursmålet 107 kr., hvor STG-aktien fredag lå i kurs 105. Mandag falder den 1,8 pct. til 103,10 kr.

Biotekaktie går til tops

Mandagens største stigning er tilfaldet Veloxis, der stiger 8,2 pct. til 1,46 kr. Økonomisk Ugebrev Formue ser positivt på udsigterne for selskabets nye lægemiddel Envarsus til forebyggelse af organafstødning hos nyretransplanterede.

- Der ligger blandt andet en kurstrigger til sommer i form af den fulde godkendelse af Envarsus i USA. Begynder salget i Europa og USA desuden at vise tænder andet halvår vurderer vi, at der kan komme nogle ganske markante stigninger i aktien, skriver ugebrevet og sætter kursmålet på et års sigt til 2,90-3,10 kr.

/ritzau/FINANS

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Højt Spil: Aktiepotentiale i norsk sukkerpolitik

TDC danner ny stor forretningsenhed med 500 ansatte: Skal styrke digital transformation

Realkredit Danmark kan se enden på de negative boligrenter

Jobfest tæt på historisk rekord: "Jeg lægger hovedet på blokken"

Advokat om bitcoin: Kan i teorien ende med strafansvar

Tryg angriber sig selv med sats på nyt selskab: "Vi vil udfordre og kannibalisere os selv"

Tryg angriber sig selv med sats på nyt selskab: "Vi vil udfordre og kannibalisere os selv"

Thomas Bernt: Er Trump mand for at ødelægge den gode stemning i Davos?

Analyse efter endnu en god Genmab-nyhed: Milliarder på spil for Darzalex