Markeder Af
ISS blev kørt bagud i C20 efter et farvel fra en canadisk storinvestor, mens der generelt var let negativ stemning på børserne i både Europa herhjemme tirsdag.

C20 Cap-indekset endte 1,0 pct. lavere i 1006,07 på en dag, hvor 17 af 20 aktier faldt. Et nyt dyk i olieprisen samt dårlig stemning fra de asiatiske børser var med til at få investorerne til at trække penge ud af aktiemarkedet.

"Vi har ligget med negativt fortegn i dag, men det er stille og roligt, og vi ser lidt profithjemtagning," forklarer chefhandler Mads Zink fra Danske Bank til Ritzau Finans.

Dagens nøgletal fra USA skuffede, men det gav ikke anledning til store ryk i et marked, der i høj grad ser frem til beslutningerne fra Janet Yellen i USA's centralbank, Federal Reserve, ved rentemødet onsdag.

ISS PRESSET AF AKTIESALG

På aktiefronten røg ISS-aktierne i C20's skammekrog, efter at storaktionæren Ontario Teachers' Pension Plan Board (OTPP) solgte alle sine 11,4 mio. aktier - svarende til 6,1 pct. af serviceselskabets kapital - i ét hug. ISS har selv købt knap en halv mio. aktier til beholdningen og stopper sit igangværende aktietilbagekøbsprogram.

"I 2014 blev ISS med succes noteret på Nasdaq-børsen i København, og efter denne proces reducerede vi vores aktiepost en smule efterfulgt af et større salg af aktier i 2015. Selv om vi er overbevist om, at ISS vil fortsætte med at forbedre resultaterne, har vi besluttet, at det nu er det rigtige tidspunkt for os at sælge vores resterende aktier i ISS," udtaler chefen for OTPP's London-kontor, Jo Taylor, i en e-mail.

Aktierne blev solgt til 241 kr. stykket, lig med en rabat på 4,3 pct. i forhold til mandagens lukkekurs. I børshandelen tirsdag endte ISS-aktien 2,3 pct. lavere i 245,90 kr.

TDC SKRUER PÅ PRISERNE

I den anden ende af indekset holdt TDC snuden over vande med en fremgang på 0,2 pct. til 30,78 kr. Teleselskabet har justeret på en række priser hos mobilmærkerne Fullrate og Telmore, hvilket rammer omtrent halvdelen af alle TDC's privatkunder, og det vurderes at kunne støtte indtjeningen.

"Det er interessant, at man nu begynder at justere priser på nogle produkter, som kunderne har i forvejen. Det, der har været kendetegnende indtil videre, er, at det er blevet dyrere for nye kunder. Men der, hvor det virkelig kan blive interessant, er, hvis man begynder at hæve priserne på sin kundebase," siger senioranalytiker i Sydbank Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Også Chr. Hansen formåede at stige marginalt tirsdag til 427,40 kr., uden at der dog var større nyheder om aktien, mens DSV lukkede uændret i 284 kr.

MÆRSK LIDER UNDER OLIEPRISEN

Aktierne i konglomeratet A.P. Møller-Mærsk faldt til gengæld, så en B-aktie nu koster 8865 kr., eller 1,6 pct. mindre end mandag. Her er olieprisen, som er vigtig for indtjeningen i mange af konglomeratets divisioner, atter en negativ faktor.

Novo Nordisk fik hævet sit kursmål men blev samtidig ramt af negativ omtale i Børsen, der satte fokus på selskabets problemer i Kina. Der er ikke meget nyt i artiklen, vurderer Mads Zink fra Danske Bank, men aktien blev sat under pres i løbet af eftermiddagen og endte 2,1 pct. lavere i 378 kr.

Blandt sideaktierne meldte Scandinavian Brake Systems (SBS) ud, at det nu endelig har besluttet at lukke datterselskabet Notox, der har givet underskud i mange år. Det koster en nedskrivning på 160 mio. kr., som belaster SBS' i forvejen negative egenkapital. Kapitalgrundlaget er derfor på dagsordenen til næste generalforsamling. SBS-aktien faldt 4,7 pct. til 20,40 kr.

Tirsdagens eneste regnskab kom fra Newcap, der under meget tynd handel steg 3,8 pct. til 2,18 kr. Newcap kaldte selv sit driftsoverskud på 24 mio. kr. for "tilfredsstillende" og forventer at lande mellem 20 og 30 mio. kr. på den post i 2016.

Deltaq havde sidste dag som børsnoteret selskab og lukkede uændret i en kurs på 32 kr.

/ritzau/FINANS

Børsen anbefalerForsiden lige nu


Sky brødre ramte muren og gik glip af kæmpejackpot: Nu smutter direktøren

Flere undrer sig over voldsom kursstigning i B&O

Dansk Industri: Ikke flere lappeløsninger på bilafgifterme, ellers tak

Aktionærforening: Børsnoteringsbølge kan fortsætte hvis politikerne vil

Pas på fælderne ved forældrekøb

Fornemme lyserøde bobler og et sort får

Tue Mantoni og tunge internationale profiler skyder penge i højttalerfirma med gennemsnitsalder på 24 år

Stine Goya: "Den bedste lørdag er en, der ikke er organiseret"

Ny boss var aldrig selv frivillig på Roskilde Festival - nu skal hun lede 32.000 af slagsen