Markeder Af
Aktierne på Wall Street præsterer flere fald end stigninger i den tidlige handel tirsdag - ligesom det har været tilfældet i både Asien og Europa.

Det er blandt andet dårlig stemning fra Japan, hvor landets centralbank undlod at komme med ny stimulus samt bekymring over den faldende oliepris, der er med til at holde aktiehumøret nede. Skuffende tal for det amerikanske detailsalg tirsdag eftermiddag har heller ikke hjulpet optimismen på vej.

De toneangivende indeks i USA - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - falder med 0,4 til 0,6 pct. efter godt ti minutters handel.

DETAILSALG TRAK NED

Investorerne fik en time før børsåbning en lille håndfuld amerikanske nøgletal at tage stilling til, men den bød primært på dårligt nyt, især for detailsalget.

Butikkernes salg faldt i februar med 0,1 pct. på månedsbasis, mens økonomer ifølge Bloomberg News ventede et fald på 0,2 pct. i forhold til januar. Dog blev januartallene revideret fra en fremgang på 0,2 pct. mod december til et fald på 0,4 pct., og sammenligningstallet er altså tilsyneladende lavere end tidligere oplyst.

Så hjalp det ikke, at Empire Manufacturing-indekset over erhvervsaktiviteten i New York-området samtidig tog et overraskende spring fremad i marts' opgørelse, mens producentpriserne i februar udviklede sig som ventet.

VALEANT SKUFFER BRAVT

Blandt enkeltaktierne er det canadiske medicinalfirma Valeant dagens store taber efter en nedjustering i forbindelse med årsregnskabet tidligere tirsdag.

Valeant har sænket sin indtjeningsprognose for 2016 markant til et spænd på 9,50 til 10,50 dollar per aktie mod tidligere 13,25 til 13,75 dollar per aktie. Omsætningsprognosen er også rykket et stort skridt i den kedelige retning.

Det skyldes ifølge selskabet selv, at det endnu ikke har lagt de udfordringer bag sig, som selskabet har stået over for i de seneste måneder. Valeant kom sidste år i pressens og investorernes søgelys på grund af sit samarbejde med internetapoteket Philidor, der blandt andet blev beskyldt for at have ændret koder på nogle recepter, så det så ud som om, at læger og patienter ønskede Valeants lægemidler, frem for billigere kopimedicin.

Valeant har afvist, at det har gjort noget forkert i samarbejdet med Philidor, men nedsatte efterfølgende en regnskabskomité for at se på sagen. Undersøgelsen førte i februar til justeringer af regnskabstal for 2014 og 2015.

Aktien falder hele 26 pct. fra børsåbning til 50,90 dollar - tilbage i sommeren 2015 kostede aktien ellers over 250 dollar.

Tirsdagens eneste andet storregnskab kommer fra Oracle, men det afleveres først efter børsåbning. Onsdag er Fedex på banen med sine seneste kvartalstal.

/ritzau/FINANS

Følg Børsen på Facebook
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fransk storbank skovler penge ind på leasingbiler

Ny direktør i Jensens Bøfhus: Problemerne motiverer mig

Her er Ryanairs skjulte valutafinte

Aktier: Dow Jones dykkede - Nasdaq i ny rekord

Mystik om cypriotisk investor i Black Swan

Tyske Flixbus vil køre for tre mio danskere

Fintech-iværksættere jagter danske banker til ny leasingplatform

Trumps svigersøn: Jeg samarbejdede ikke med Rusland

Skibsbranche efter havnekrig på Fyn: Opgavetyveri findes over hele landet