Markeder Af
Den positive stemning fortsatte på det danske aktiemarked mandag, hvor Genmab dagen igennem gjorde comeback og lagde sig i spidsen af eliteindekset.

Samlet set endte C20 Cap-indekset 1,1 pct. højere i 1016,45. Ifølge Martin Munk, senior aktierådgiver i Jyske Bank, var den positive stemning fortsat en reaktion på Den Europæiske Centralbanks tiltag på rentemødet torsdag i sidste uge.

 "Jeg tror stadig, at man skal hænge det op på ECB-mødet, der umiddelbart blev modtaget som en skuffelse, men markedet har nu alligevel sonderet, at det nok er gode tiltag, og det har vi nogle positive vibrationer på nu," siger han til Ritzau Finans.

Investorerne vender nu blikket mod Federal Reserves (Fed) rentemøde, der afsluttes onsdag. Det bliver ifølge aktierådgiveren det næste pejlemærke, og investorerne venter, at centralbankchef Janet Yellen udskyder renteforhøjelser.

"Markedet er indstillet på, at der ikke bliver nogen renteforhøjelse nu og her, så det skal der ikke komme. Udmeldingen fra Fed kan meget vel skabe noget volatilitet i markedet," siger Martin Munk.

Genmab i front

Genmab-aktien lagde sig i spidsen af eliteindekset mandag med en stigning på 3,2 pct. til 834 kr. Ifølge Martin Munk var der ikke selskabsspecifikke nyheder til at forklare stigningen.

"Den var nok kommet lidt langt retur. På trods af nogle gode meldinger, var aktien nede og ramme kurs 800. Så det er et lille comeback, den laver i dag oven på en lille nedtur på det sidste. Den vinder noget af det tabte tilbage," siger han.

Aktien i A.P. Møller-Mærsk lå ved middagstid i toppen, men hen over eftermiddagen oplevede aktien mindre stigninger. Mandag faldt prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, også omkring 2,7 pct. til 39,29 dollar.

B-aktien lukkede 0,1 pct. højere i 9010 kr.

Fredag var bankaktierne i fokus i kølvandet af, at ECB's pengepolitiske lempelser gav sektoren et frisk pust. Mandag havde bankerne mindre prangende stigninger, hvor Nordea steg 0,1 pct. til 72,60 kr., Danske Bank gik frem med 0,6 pct. til 194,90 kr., mens Jyske Bank faldt 0,6 pct. til 315,30 kr.

"Bankerne var generelt ikke dem, der løb forrest mandag. De har haft en god periode oven på ECB-mødet, og det er derfor, at den sektor lige tager en puster nu," siger Martin Munk.

FLSmidth-aktien faldt 0,7 pct. til 259,70 kr. i kølvandet af, at Danske Bank udsendte et notat om, at markedet kan have et for optimistisk syn på udfaldet af genforhandlingerne af tre drifts- og vedligeholdelseskontrakter, som selskabets cementforretning står over for. Banken gentog anbefalingen "sælg" og kursmålet for aktien på 200 kr.

Coloplast, der var taberen i fredagens handel, gik 1,3 pct. op til 521 kr. mandagens handel. Fredag dalede aktien med 2,3 pct. Det skete, da selskabet blev forbigået til en stor kontrakt i USA. Det var en kontrakt med indkøbsorganisationen Novation/Vizient, som Coloplast ikke blev indlemmet i.

Parken klar med regnskab

Uden for C20 kom Parken Sport & Entertainment med årsregnskab. I 2015 fik Parken et underskud før skat på 46 mio. kr. ud af en omsætning på 1091 mio. kr. For 2016 forventer Parken et resultat før skat på 45-55 mio. kr. og en omsætning på omkring 1200-1250 mio. kr. De økonomiske forventninger er baseret på deltagelse i gruppespil i Uefa Europa League. Aktien endte 2,5 pct. højere i 61,50kr.

Rockwool-aktien fik kursmålet forhøjet til 1000 kr. fra 900 kr. af finanshuset Berenberg ifølge data fra Bloomberg. Anbefalingen "hold" blev samtidig gentaget. Rockwool-aktien steg med 1 pct. til 1020 kr.

NNIT steg 0,3 pct. til 173 kr., efter at aktien ikke længere handlede inklusive retten til udbytte for 2015 på 4 kr. per aktie.

Bang & Olufsen fik opmærksomhed i Børsen, der skrev, at de unge kinesere for alvor har taget Play-brandet til sig - både fordi de mener, at det er godt design og super kvalitet, men også fordi det kan købes for en overkommelig pris. Aktien endte 3,60 pct. højere i 72 kr.

/ritzau/FINANSTag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Plenti-direktør hjælper med lancering af mobilselskab for dimser

Det kan betyde liv eller død for din virksomhed: Her er de 30 bedste prismodeller

Oversete og prisbillige perler fra overset fransk vindistrikt

Aktier: Wall Street lukker ugen med en fest trods rentespøgelse

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

DK Company-ejer i chok efter søgsmål: "Jeg troede vi var midt i en forhandling"

Amerikanske selskaber lægger afstand til våbenlobby

Katrine Engberg droppede dansen og fandt forfatterskabet

It-iværksætter med hovedet i skyen drømmer større end de fleste