Markeder Af
Trods fald på aktiemarkedet i USA og fald i Asien onsdag ser det ud til, at de europæiske aktier åbner en spids højere efter tirsdagens fald.

Det ventes også at sætte retningen i Danmark. Europæiske futures peger lidt op, og det samme gør de amerikanske futures i den asiatiske handel.

De amerikanske aktier lukkede stort set uændret i forhold til niveauet ved dansk lukketid tirsdag.

C20 LANGT FRA BUNDEN

C20 Cap-indekset lukkede således 1,6 pct. lavere i 999,77 og for første gang i marts under indeks 1000. Siden nytår er indekset faldet 3,8 pct., men er fortsat pænt højere - 13 pct. - end årsbunden for en måned siden - 9. februar - på 883,49.

Den tyske DAX-future stiger ved åbningen 0,15 pct., og amerikanske futures ligger med stigninger på omkring 0,2 pct.

Nervøsitet for den globale vækst - skabt af skuffende kinesiske eksporttal natten til tirsdag - samt spænding om hvad ECB-chefen Mario Draghi fremlægger på morgendagens pressekonference - lurer dog fortsat og ventes at holde stigningerne i ave.

Bortset fra nogle enkelte regnskaber hovedsageligt fra mindre medlemmer er der ikke meget selskabsnyt i vente.

SMÅT MED C20-SELSKABSNYT

Nordea har fået finjusteret sit kursmål i dansk regning af svenske SEB til 83,76 kr. fra 89,53 kr. Samtidig fastholdes anbefalingen "køb", fremgår det af Bloomberg News. Nordea-aktien lukkede tirsdag med et fald på 0,4 pct. i 69,10 kr.

SAS, der var regnskabsaktuel tirsdag og faldt 3,6 pct. til 18,80 kr., har fået skåret små 2 kr. af sit kursmål af storbanken HSBC, så det nu lyder på 22,37 kr. mod tidligere 23,90 kr. Anbefalingen er uændret "køb".

TDC var tirsdagens mest stigende C20-aktie, og den positive tendens kan fortsætte onsdag. Stigningen tirsdag blev af chefaktiehandler Mads Zink i Danske Bank forklaret med, at en storaktionær er færdig med sit udsalg af aktien.

- Der har været en storaktionær, Capital Group Companies, der har ligget og solgt ud igennem længere tid, og det virker til, at det salgspres er ved at aftage. Salgspresset har fået aktien længere ned, end den måske burde have været, fortalte han.

Teleaktien steg 0,5 pct. til 30,67 kr.

Mærsk-aktierne sluttede tirsdag helt i bunden af C20 Cap med et fald på 4,1 pct. til 8930 kr. for B-aktien. En svagt stigende oliepris kan løfte aktien onsdag.

Den tunge Novo Nordisk-aktie hev også ned i C20 Cap efter et par dage med kursstigninger bundet op på fredagens præsentation af positive studieresultater for diabetesmidlet Victoza. Novo-aktien lukkede i 381,60 kr. efter et fald på 1,4 pct. Aktien er dog stadig steget 7,3 pct. på fredagens positive Victoza-melding.

SMÅREGNSKABER

Onsdagens regnskaber i Danmark leveres af en række selskaber uden for C20.

Den dansk-britiske sikkerhedskoncern G4S, som tirsdag faldt 0,9 pct. til 20,37 kr., der fra morgenstunden har fremlagt regnskab for 2015, der viste et overskud, PBITA, på 427 mio. pund, hvilket var 5,7 pct. mere end i 2014. Omsætningen kom ind på 6,4 mia. pund eller 6,4 pct. mere end i 2014.

Ejendomsselskabet Jeudan, der tirsdag faldt 1,5 pct. til 724 kr. tirsdag, venter i 2015 et driftsresultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) på 540-570 mio. kr. på baggrund af en nettoomsætning på 1200 mio. kr.

Biotekselskabet Veloxis, der tirsdag sluttede uændret i 1,70 kr., venter i 2015 et driftsunderskud på 175-205 mio. kr. samt et nettounderskud, der udgør 155-185 mio. kr.

Expedit, der producerer butiksinventar, sluttede også uændret i 614 kr. Selskabet venter en omsætning på niveau med 2014 og et positivt resultat, der er bedre end i 2014.

Brøndby IF leverer også tal. Fodboldklubben venter et underskud før skat på 14-19 mio. kr. for 2015. Brøndby-aktien lukkede tirsdag uændret i 1,03 kr.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Løkke rykker hurtigt: Rasmus Jarlov er ny erhvervsminister

Topchef Casper Henningsen: "Ja, jeg har fejlet ad helvede til"

Dansk svinegigant vil på børsen til oktober

Aktier: Netflix, Facebook og andre tech-aktier sender USA i plus

Jens Klarskov efter fratrædelse: "Der sker mange mærkelige ting"

"Vi har lavet en aftale, der er gensidig med Jens, hvor det er tid til, at han stopper"

Helle Ib: Mikkelsen-exit er dårlig timing for Løkkes regering

Barclays: Oliepris kan kollapse senere i år

MHI Vestas-chef udfordrer ærkerival med kæmpemølle