Markeder Af
Der blæser positive økonomiske vinde over det europæiske kontinent onsdag ved middagstid, og det er med til at sende flere af de ledende aktiemarkeder i grønt.

Omkring klokken 13.00 ligger det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med en stigning på 0,4 pct., mens DAX-indekset i Frankfurt og CAC 40-indekset i Paris stiger henholdsvis 0,4 og 0,3 pct. I London falder FTSE 100-indekset til gengæld 0,3 pct.

Den generelt opløftende stemning hersker, efter at der tirsdag kom overraskende positive meldinger fra USA. Den såkaldte ISM-måling, der måler de amerikanske indkøbschefers forventninger, viste sig at være stærkere end ventet. Det har understøttet udviklingen med større optimisme og lysten til at handle i risikovægtede papirer, lyder vurderingen i markedet.

"Vi har fået nogle nøgletal, som i det mindste ikke skuffede," konstaterer Ralf Zimmermann, aktiestrateg i Bankhaus Lampe, over for Bloomberg News.

"Hvis der ikke kommer nogen skuffelser i denne uges økonomiske data, er der mulighed for, at det nuværende "rebound" kan fortsætte," fortsætter aktiestrategen.

På den europæiske selskabsside er der rift om bankaktierne, som også ligger i toppen af det brede Stoxx 600-indeks målt på sektorniveau. Blandt de mest stigende finder man to græske aktier i form af Eurobank Ergasias og Alpha Bank, der stiger henholdsvis 16,8 pct. og 12,7 pct.

Andetsteds i Sydeuropa er der til gengæld ikke meget at glæde sig over hos italienske Luxottica, som er kendt for at producere solbriller af mærket Ray-Ban. Selskabet falder med 3,6 pct., efter at selskabet i sit regnskab for 2015 har fremsat forventninger til 2016, som skuffer analytikerne.

Luxottica venter en salgsvækst på 5-6 pct. i år. Analytikerne hos JPMorgan havde imidlertid sat næsen op efter en salgsvækst på 7-8 pct. Heller ikke finanshuset Kepler er tilfreds med Luxotticas forventninger, idet selskabet venter et nettoresultat på 920-920 mio. euro. Det er omkring 3 pct. lavere end Keplers estimat.

Længere mod nord er der mere positiv stemning om det tyske biotekselskab Morphosys, som stiger 6,2 pct. oven på et regnskab for 2015, der overgik forventningerne i markedet.

Selskabet, der potentielt kan blive en af danske Genmabs konkurrenter, landede et driftsresultat (EBIT) på 17,2 mio. euro., hvilket overgik analytikernes forventninger på 13,7 mio. euro. Driftsresultatet er særligt blevet positivt påvirket af engangseffekter fra det afsluttede samarbejde med Celgene, oplyser selskabet.

Virksomhedens regnskab viste desuden en omsætning på 106,3 mio. euro samt et nettoresultat på 14,9 mio. euro. Det var dermed højere end konsensus på 104,5 mio. euro og 11,2 mio. euro ifølge estimater fra Bloomberg News.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Afkast på flere hundrede procent? Det har ejerlejligheder leveret siden 1992

Aktier: Prisboom på olie sender Wall Street på weekend med plusser

EU's bileksport til USA kan blive halveret: "Vil blive mødt med lige så stor straf"

Efter to år på børsen: Lauritz.com blandt Nordens værste aktier

Airbus advarer Storbritannien: 14.000 job på vippen

Ugen der kommer: Investorernes kæledægge er sikker havn

Helle Ib: Ingen afstemning så langt øjet

Kronik: Nu forstår jeg bedre Donald Trump

Voldsom eskalering af handelskrig: Trump truer med 20 pct straftold på biler fra EU