Markeder Af
Høreapparatsproducenten William Demant kommer med regnskab for fjerde kvartal 2015 før børsen åbner tirsdag morgen. Der ventes især fokus på forventningerne til 2016, og desuden er der mulighed for, at William Demant præsenterer en produktnyhed.

Selv venter koncernen i 2015 et driftsresultat (EBIT) på 1,8-2,0 mia. kr. William Demant steg med 0,1 pct. mandag til 597 kr.

Mandag lukkede det danske aktiemarked stort set neutralt mandag med tendens til positive takter. Det danske C20 Cap-indeks løftede sig en smule i løbet af dagen og sluttede 0,2 pct. højere i 994,65.

Men marts tegner til at starte skidt for de danske aktieinvestorer, efter de amerikanske børser afsluttede februar med fald, og nedturen ramte først efter dansk børslukketid, så de danske handlere mangler at korrigere for en samlet nedtur på omkring 0,9 pct. i amerikanske S&P 500-indeks. Hertil kommer, at futuren på det amerikanske indeks ligger 0,1 pct. lavere tirsdag morgen.

Af hjemlige begivenheder kan luftfartsselskabet SAS glæde sig over, at EU-Kommissionen har givet sig i en kartelsag mod SAS Cargo, der vil få en bøde på 70,2 mio. euro retur fra myndighederne i andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16. Det meddelte selskabet efter børsluk mandag.

SAS steg med 2,8 pct. mandag til 18,30 kr.

Også Københavns Lufthavne er regnskabsaktuel sammen med Royal Unibrew. Københavns Lufthavne steg mandag med 0,5 pct. til 3698 kr., mens Royal Unibrew, der først kommer med regnskab efter børslukketid, steg 0,3 pct. til 280,90 kr.

VESTAS KØBER SERVICEUDBYDER

Vestas, der steg med 0,8 pct. mandag til 464,70 kr. har fået løftet kursmålet til 470 kr. fra 450 kr. af storbanken HSBC. Anbefalingen er uændret "hold".

Vestas har i øvrigt gennemført købet af den tyske serviceudbyder Availon, efter at de nødvendige godkendelser fra alle relevante myndigheder er indhentet. Det oplyser selskabet i en meddelelse tirsdag morgen.

Availon vil derfor fra dags dato være inkluderet i Vestas' regnskaber. Købet var dog allerede inkluderet i forventningerne til 2016, som derfor fastholdes, fortæller Vestas. Vestas har betalt 88 mio. euro, svarende til omkring 657 mio. kr., for at erhverve Availon på gældsfri basis.

Bryggerikoncernen Carlsberg kan også komme fokus, efter at analytikerne hos den schweiziske storbank UBS har valgt at nedjustere anbefalingen af Carlsberg-aktien til "sælg" fra "neutral". Det skriver Bloomberg News.

Carlsbergs B-aktie faldt med 0,5 pct. til 593,50 kr. i mandagens handel.

ONXEO SÆTTER VALIDIVE PÅ HOLD


Onxeo, der kunne notere et fald på 4,9 pct. mandag til 21,40 kr., har købt det lille privatejede biotekselskab DNA Therapeutics for 1,7 mio. euro i aktier. Desuden oplyser selskabet, at det har sat udviklingen af Validive på hold, indtil der er fundet en partner.

Det sker, efter at drøftelser med lægemiddelmyndighederne har blotlagt, at det er nødvendigt at gennemføre to kliniske fase 3-studier for at få midlet godkendt i USA. Mandag i årsregnskabet oplyste Onxeo ellers, at det forberedte fase 3-studier med Validive, der var beregnet på behandling af oral mucositis, der er en inflammationstilstand i mundslimhinden, som kan ramme hoved- og halskræftpatienter efter eksempelvis strålebehandling.

Og så har Veloxis ansat Alastair McEwan som ny driftsdirektør. Han erstatter John Weinberg, som er trådt tilbage. Aktien i selskabet steg mandag med 0,6 pct. til 1,77 kr.

/ritzau/FINANS

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSunde medarbejdere kræver aktiv indsats

Sponsoreret af
Danica Pension

Forsiden lige nu


Prispres skaber frygt hos Vestas' underleverandører

Mens du sov: Asiatiske markeder frygter amerikansk skattereform

Det skal du vide om aktiemarkedet mandag

Hedgefonde vil køre Pandora-investorer trætte

It-milliardær klar til at sætte formue i spil: Vil smide 100 mio. i iværksættere med "gnist i øjet"

Thomas Bernt: Slut med Skats bøllemetoder efter Kasi-Jespers sejr?

Det holder aktiestrategen øje med mandag

Når man tror man bestiller en håndværker og han tilbyder sin krop

Børsen mener: Jernbaneroderiet må stoppe, Ole Birk