Aktier: USA i spinkel fremgang
Best Buy er kommet med regnskab.
Foto: Scanpix
Markeder Af
Aktiemarkedet i USA fortsætter de positive takter torsdag, hvor markederne er åbnet med mindre stigninger efter den positive lukning onsdag.

De tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, er startet med stigninger på 0,2-0,3 pct.

Onsdag vendte de amerikanske aktiemarkeder rundt på en tallerken og sluttede i den sene handel med mindre stigninger efter en dag med røde tal.

Torsdag eftermiddag inden amerikansk børsåbning blev nye nøgletal fra USA offentliggjort. Antallet af førstegangsledige amerikanere var i sidste uge 272.000, hvilket er en smule højere end konsensus på 270.000 blandt økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News. Antallet af fortsatte ledige faldt til 2,253 mio., hvilket var helt som økonomerne havde forventet.

Ordreindgangen på varige goder overraskede positivt med en stigning på 4,9 pct. i januar mod en forventet fremgang på 2,9 pct.

De asiatiske markeder endte torsdagen med blandede resultater. Det kinesiske indeks Shanghai Composite faldt torsdag med 6,4 pct., og 2016 har da også været et turbulent år for det kinesiske aktiemarked. På de europæiske aktiemarkeder er stemningen vendt til det positive.

På selskabssiden er der fokus på Best Buy, der sælger elektronikudstyr. Selskabet har præsenteret årsregnskab, og tallene for fjerde kvartal var ganske pæne, men til gengæld skuffede selskabet med prognosen for første kvartal. Aktien stiger alligevel 1,3 pct. ved børsåbningen.

Det amerikanske borerig-selskab Transocean overgik analytikernes forventninger til indtjeningen med sit regnskab for fjerde kvartal efter at have oplevet en kraftig stigning i indtægterne fra afbestillingsgebyrer på baggrund af afbrudte borekontrakter.

Den positive overraskelse kom dog på baggrund af dårlige nyheder. Flere kunder har nemlig droppet deres planer om olieboringer, i takt med at industrien er i gang med at foretage nedskæringer. Aktien falder 0,6 pct. i den indledende handel.

Der var ligeledes dårlige nyheder til det amerikanske tøjmærke Abercrombie & Fitch. På det seneste amerikanske forbrugertilfredshedsindeks, Acsi, ligger tøjmærket nederst i detailsektoren - under ellers traditionelt upopulære forhandlere som eksempelvis Walmart, skriver CNN Money. Aktien stiger 0,5 pct. ved børsåbningen.

/ritzau/FINANS
Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDer bliver ild i køb, salg og fusion i 2018

Sponsoreret af
Børsen Konference

Forsiden lige nu


Amerikanske aktier stiger: Appetit på risiko har nået ekstremt niveau

Skat rejser kæmpe momskrav mod Hesalight

Citi: Hvad nu hvis Novo Nordisk betaler 3,5 mia euro for Ablynx?

Globale storinvestorer er all in på aktier

To fradrag skal løse blå bloks pensionsknude

Tidspresset Mærsk på udkig efter partner til Drilling i Norge

Løkke stiller op til samråd om forhold til kvotekonger

Analyse: Bankdirektør glemmer én ting

Storbanker om Genmab: Potentialet intakt trods sløv begyndelse