Aktier: USA i spinkel fremgang
Best Buy er kommet med regnskab.
Foto: Scanpix
Markeder Af
Aktiemarkedet i USA fortsætter de positive takter torsdag, hvor markederne er åbnet med mindre stigninger efter den positive lukning onsdag.

De tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, er startet med stigninger på 0,2-0,3 pct.

Onsdag vendte de amerikanske aktiemarkeder rundt på en tallerken og sluttede i den sene handel med mindre stigninger efter en dag med røde tal.

Torsdag eftermiddag inden amerikansk børsåbning blev nye nøgletal fra USA offentliggjort. Antallet af førstegangsledige amerikanere var i sidste uge 272.000, hvilket er en smule højere end konsensus på 270.000 blandt økonomerne ifølge estimater fra Bloomberg News. Antallet af fortsatte ledige faldt til 2,253 mio., hvilket var helt som økonomerne havde forventet.

Ordreindgangen på varige goder overraskede positivt med en stigning på 4,9 pct. i januar mod en forventet fremgang på 2,9 pct.

De asiatiske markeder endte torsdagen med blandede resultater. Det kinesiske indeks Shanghai Composite faldt torsdag med 6,4 pct., og 2016 har da også været et turbulent år for det kinesiske aktiemarked. På de europæiske aktiemarkeder er stemningen vendt til det positive.

På selskabssiden er der fokus på Best Buy, der sælger elektronikudstyr. Selskabet har præsenteret årsregnskab, og tallene for fjerde kvartal var ganske pæne, men til gengæld skuffede selskabet med prognosen for første kvartal. Aktien stiger alligevel 1,3 pct. ved børsåbningen.

Det amerikanske borerig-selskab Transocean overgik analytikernes forventninger til indtjeningen med sit regnskab for fjerde kvartal efter at have oplevet en kraftig stigning i indtægterne fra afbestillingsgebyrer på baggrund af afbrudte borekontrakter.

Den positive overraskelse kom dog på baggrund af dårlige nyheder. Flere kunder har nemlig droppet deres planer om olieboringer, i takt med at industrien er i gang med at foretage nedskæringer. Aktien falder 0,6 pct. i den indledende handel.

Der var ligeledes dårlige nyheder til det amerikanske tøjmærke Abercrombie & Fitch. På det seneste amerikanske forbrugertilfredshedsindeks, Acsi, ligger tøjmærket nederst i detailsektoren - under ellers traditionelt upopulære forhandlere som eksempelvis Walmart, skriver CNN Money. Aktien stiger 0,5 pct. ved børsåbningen.

/ritzau/FINANS
Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"Sådan nogle som dig plejer jeg at få sat i fængsel"

Gylden forretning: Sælger kartoffelmel for 1,5 mia kr

Californiens vindistrikter slap relativt billigt fra skovbrandene

Fynske gymnasie-venner jagter millionbeløb til succesfuld startup

Google har købt jord til nyt datacenter i Sønderjylland

Sådan gik Vestas fra børsdarling til aktiekollaps

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Kronik: Bliv et minut længere ved kaffemaskinen

Ugen der kommer: Garanti for drama og borgmesterkup