Markeder Af
De amerikanske aktiemarkeder er klar til at følge den positive bølge, der efterhånden er rullet kloden rundt via Asien og Europa siden Wall Street- og Nasdaq-børserne lukkede onsdagens handel med stigninger på et par pct.

Handlen med indeksfutures op til torsdagens åbning peger mod stigning i det brede S&P 500 indeks på 0,2 pct. og på 0,4 pct. for teknologiindekset Nasdaq, mens de tunge Dow Jones-aktier synes på vej mod en stigning på 0,3 pct. fra handelsstart.

Ikke desto mindre er S&P-indekset fortsat 9,6 pct. bagefter rekordniveauet i maj sidste år, og alene i indeværende år er indekset skrumpet 5,7 pct. under negativt indtryk af faldende råvarepriser og lavere global økonomisk vækst.

Selskabsspecifikt ser det ud til at blive en hård dag for verdens største detailkæde, Wal-Marts, der før åbningen har leveret et justeret overskud på 1,49 dollar per aktie i februar 2015 til og med januar 2016. Der var ventet 1,46 dollar på den post ifølge et estimat fra Bloomberg News. Men omsætningen i de mange supermarkeder er lidt svagere end forudset, både af analytikerstanden og af Wal-Mart selv. I fjerde kvartal omsatte Wal-Mart for 129,7 mia. dollar efter valutaeffekter. Der var ventet 130,6 mia. dollar ifølge Bloomberg News. Den organiske salgsvækst landede på 0,4 pct. mod ventet 0,9 pct. Og for 2016/17 nedjusterer Wal-Mart den forventede salgsvækst til "flad" - eller omkring nul - inklusive valutaeffekt, mod tidligere ikke valutakorrigeret vækst på 3-4 før. Et skuffet aktiemarkedet sender detailkæmpens aktien 4,0 pct. ned i formarkedet.

Omvendt suser softwareforhandleren Ingram Micros aktie frem med en stigning på 22,5 pct. før handelsstart, efter at kinesiske Tianjin Tianhai Investment har indvilget i at købe Ingram for 6 mia. dollar.

Chipproducenten Nvidia har fremlagt positivt overraskende salgsprognoser og stiger 7,4 pct. i formarkedet, mens Marathon Oil stiger 5,3 pct., idet olieselskabets reducerede produktionsforventninger opvejes af planer om omkostningsreduktioner.

Blandt nøgletallene leverer USA den ugentlige opgørelse over nytilmeldte ledige samt Philly Fed-indekset klokken 14.30, og senere følger ledende indikatorer for januar.

Ifølge estimater fra Bloomberg News ventes en tilgang af nytilmeldte ledige på 275.000 mod 269.000 ugen før. Federal Reserve Bank of Philadelphias tillidsindeks - det såkaldte Philly Fed-indeks - ventes i februar at vise en stigning til minus 3,0 fra minus 3,5 måneden før.

For de ledende indikatorer ventes i januar et fald på 0,2 pct., hvilket også var tilfældet måneden før.

/ritzau/FINANS

Børsen anbefalerForsiden lige nu


Brøndby-boss blev familiens første student

Pas på fælderne ved forældrekøb: Det kan blive dyrt

Søren Pind forlader sine 42.320 Facebook-følgere

Kør selv-ferie uden en dråbe benzin i tanken

Norsk tragedie giver dansk helikopterfirma millionsmæk

Flere undrer sig over voldsom kursstigning i B&O

Sky brødre ramte muren og gik glip af kæmpejackpot: Nu smutter direktøren

Dansk Industri: Ikke flere lappeløsninger på bilafgifterme, ellers tak

Aktionærforening: Børsnoteringsbølge kan fortsætte hvis politikerne vil