Aktier: Tegn på Wall Street i håbets farve trods oliedyk
Foto: Scanpix
Markeder Af
Der kan være udsigt til, at de toneangivende børser i USA er lyst op af håbets farve, når der ringes ind til tirsdagens aktiehandel på Wall Street.

Futures indikerer i hvert fald en positiv åbning på mellem 1,4 og 1,8 pct., efter at de amerikanske børser holdt lukket mandag grundet Presidents Day, hvor amerikanerne fejrer landets første præsident, George Washington. Spørgsmålet er dog, om indikationen i stigninger skyldes lukkedagen eller afsmitning fra de europæiske markeder, der er præget af et nyt dyk i olieprisen.

 På Presidents Day steg olieprisen, idet markedet håbede på meldinger om en reduktion i produktionen af den klæbrige råvare fra et møde i Doha. Men tirsdag formiddag dansk tid stod det klart, at energiministrene fra Saudi-Arabien og Rusland på mødet blev enige om i stedet at fastfryse produktionen, så den forbliver på niveauet for januar.

Meldingen slettede for en stund nogle af de seneste tids olieprisstigninger, idet markedet reagerede med skuffelse oven på meddelelsen. Samtidig vendte de europæiske børser hurtigt aktiepilen nedad for dog snart efter at stige igen. Åbner Wall Street i plusser, følger amerikanerne dermed tendens fra den europæiske side af Atlanten, idet der var store stigninger på de europæiske børser mandag. Derfor kan der være et efterslæb i Mulighedernes Land.

"Futures ligger til stigninger, fordi markedet var lukket mandag. Men vi er nødt til at vente på åbningen for at se, om de følger de tidligere gevinster i Asien eller Europa. Sandheden vil blive afsløret i eftermiddag, når USA vågner op og læser nyhederne. Og fastfrysningen i olieproduktionen er en stor nyhed. Men vi har brug for en reduktion - ikke en fastfrysning," påpeger Guillermo Hernandez Sampere, der er handler for MPPM EK i Tyskland, over for Bloomberg News.

 Blandt de amerikanske selskaber, der er med til at trække futures op i USA's formarked, er finanshusene Goldman Sachs, Bank of America og Morgan Stanley, som stiger med henholdsvis 1,8, 1,9 og 3,1 pct. Teknologi- og energiaktierne klatrer også. Eksempelvis ligger oliekoncernerne Conocophilips og Marathon Oil til løft på 0,4 og 2,3 pct.

Blandt aktier, der bliver handlet på selskabsspecifikke nyheder, drøner producenten af hjemmeovervågning ADT's aktie i formarkedet op med 53,1 pct., efter at selskabet er gået med til at lade sig opkøbe for 6,9 mia. dollar af kapitalfonden Apollo Global, som planlægger at fusionere ADT med et rivaliserende selskab.

Freeport McMorans aktie hæves med 5,8 pct., efter at råvarekoncernen har solgt yderligere andele i en af sine største miner til Sumitomo Metal Mining for 1 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Børsen anbefalerBanken på hovedgaden? De billige lån findes på nettet

Sponsoreret af
Santander Consumer Bank

Forsiden lige nu


Novo Nordisks nye insulin har tabt pusten i USA

Nu kan du leje hotelværelser på minutbasis – og det er slet ikke så lummert som det lyder

Tag på rundtur og udlej dit sommerhus i cyberspace

Martin Thorborg følte sig ydmyget i skolen: "Det var helt ad helvede til"

Kunstnerens vilde og iscenesatte New York-hule

Vinder Nicole Kidman de gyldne palmer i dag?

Dansk virksomhed laver naziskrot til ferieslot

G7-møde: Trump bøjer af på protektionisme

To personer sigtet for groft bedrageri med udbytteskat