Markeder Af
Der er tirsdag udsigt til endnu en dag med stigninger på det danske aktiemarked ovenpå mandagens rekordstigning i C20 Cap-indekset på 5,1 pct. til indeks 952,25 kr.

Med til at understøtte forventningerne er stigende amerikanske aktiefutures, højere asiatiske aktiemarkeder, stigende aktiefutures på europæiske markeder, og højere oliepris for femte dag i træk.

 Mandag var der allerede fra morgenstunden flotte stigninger på aktiemarkederne trods skuffende nøgletal i Asien. Den positive stemning blev lagt af chefen for den kinesiske centralbank, Zhou Xiaochuan, der dæmpede frygten for en kinesisk devaluering. Mandag eftermiddag gav chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, stigningerne yderligere momentum. Han slog fast, at banken er handlingsparat, hvis turbulensen fortsætter, og de beroligende ord kan også slå igennem på aktiemarkederne tirsdag.

- De beroligende ord pressede som ventet renterne ned, mens aktierne trak højere, og euro blev svækket. USA slutter oppe knap 2 pct., og den positive stemning er fortsat i Asien inklusive Kina, hvilket peger mod, at vi også i dag vil se stigende aktiemarkeder og renter, der vil trække opad drevet af den bedre risikostemning, skriver Nordeas seniorstrateg Tine Choi i en kommentar.

Vinterferiestemningen har bredt sig over regnskabskalenderen i denne uge, og tirsdag byder kun på regnskab fra Djursland Bank. Banken har selv en forventning om et basisresultat i den øvre ende af 95-110 mio. kr. Mandag lukkede aktien 2,0 pct. højere i 231,50 kr.

 A.P. Møller-Mærsk ventes også at være i fokus tirsdag. Investorerne ser ud til at have lagt skuffelsen over selskabets regnskab bag sig, og aktien lukkede mandag 7,6 pct. højere i 8535 kr. Flere finanshuse har dog siden regnskabet nedjusteret kursmålet for aktien. Mandag sænkede finanshuset Jefferies sit kursmål til 10.500 kr. fra 11.500 kr. Fortsat stigende oliepriser tirsdag er med til at understøtte en fortsat stigning for Mærsk-aktien. Futures på den europæiske referenceolie, Brent, stiger mandag godt 4 pct.

GN Store Nord, som nu er steget 15,5 pct. siden årsregnskabet i sidste uge, kan tirsdag fortsætte de gode takter. Mandag løftes kursmålet til 132 kr. af britiske Barclays fra tidligere 128 kr. Anbefalingen er uændret "equalweight", skriver Bloomberg. Aktien lukkede mandag 5,9 pct. højere i 128,90 kr.

Vestas kan også få positiv opmærksomhed tirsdag, efter at Goldman Sachs har løftet kursmålet for aktien til 620 kr. fra 600 kr. og fortsat anbefaler "køb". Mandag steg aktien 4,8 pct. og endte i 431,20 kr.

 Medicinalselskabet Novo Nordisk nød også godt af det positive danske aktiemarked mandag. Goldman Sachs har hævet anbefalingen til "conviction buy". Aktien var mandag blandt de mest stigende og lukkede 5,6 pct. højere i 339,20 kr.

Onsdag offentliggør Genmab sit årsregnskab, og investorerne kan derfor have incitament til at positionere sig allerede tirsdag. Mandag steg aktien 6,1 pct. og endte i 691 kr.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerMini MBA: Klassens frække dreng er blevet mainstream

Sponsoreret af
Aros Business Academy

Forsiden lige nu


Goboat-drengene bader i succes: Vil være førende i hele verden

JP Morgan: Selv det negative scenarie ser godt ud for Genmab

Novo Nordisk kombinationsmiddel slår rivaler i nyt forsøg

Nye takster: 11.500 kr. for at køre for stærkt i Frankrig

Den folkelige Volvo er tilbage

Tre ud af fire danske medicinalchefer er bekymret for prispres

Skynd dig at oplev Kroatiens uopdagede ø

Afkast på flere hundrede procent? Det har ejerlejligheder leveret siden 1992

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer