Markeder Af
Den seneste uge har budt på uro på de finansielle markeder, og det billede kan gå igen fredag, hvor der dog umiddelbart er udsigt til mere ro end de seneste dage.

De amerikanske aktier steg en smule efter dansk børslukning torsdag, og de amerikanske aktiefutures samt futures for det tyske DAX-indeks er i grønt fra morgenstunden, og det kan tyde på, at der kan være kursstigninger i vente.

Nervøsiteten blandt investorerne ramte aktierne torsdag, og det sendte C20 Cap-indekset ned med 2,8 pct. til 892,81 efter stigningen på 4 pct. onsdag, hvor markedet revancherede noget af faldet på cirka 8 pct. samlet mandag og tirsdag.

GN Store Nord fremlagde fredag morgen regnskab for de sidste tre måneder af 2015. Selskabet klarede sig stort set som ventet i fjerde kvartal sidste år, hvor det realiserede en omsætning på 2458 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 522 mio. kr. GN Store Nord forventer stor vækst i indeværende år.

- Efter en lang periode med skuffelser leverer GN endeligt et regnskab, som ikke på noget områder skuffer. Næste års forventninger er også meget stærke set i relation til konkurrenters udmeldinger, skriver aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets i en kommentar.

Han vurderer, at aktien skal stige på forventningerne til det indeværende år. Torsdag lukkede aktien 2,2 pct. lavere i 111,60 kr.

DFDS var også klar med regnskabstal for fjerde kvartal fredag morgen. Rederiet kan se tilbage på et 2015 med en solid fremgang i både omsætning og indtjening.

Omsætningen voksede 5 pct. til 13,5 mia. kr., mens driftsresultatet, EBITDA før særlige poster, steg 42 pct. til 2041 mio. kr. Rederiet venter at kunne fortsætte fremgangen i 2016. Torsdag aften var aktien uændret og lå i 221 kr.

FLSmidth aflagde torsdag regnskab, og efterfølgende har finanshuset JPMorgan har skåret kursmålet for aktien til 200 kr. fra 245 kr. og fastholder samtidig anbefalingen "neutral".

I regnskabet for fjerde kvartal nåede ingeniørkoncernen en omsætning og en indtjening, der var højere end ventet. Derimod skuffede ordreindgangen i kvartalet. Ved børslukning torsdag lå aktien 0,7 pct. lavere i 218,70 kr.

Topdanmark kan også komme i fokus igen fredag, efter forsikringsselskabet torsdag fremlagde regnskab for fjerde kvartal, og det bød på et nettooverskud, der var lavere, end analytikerne havde forventet. Aktien lukkede torsdag 6,5 pct. lavere i 147,90 kr.

Vestas har desuden landet en ordre på 100 møller, der samlet har en kapacitet på 200 megawatt i USA. Vindmøllevirksomhedens aktie endte 2,7 pct. lavere i 419,40 kr. torsdag.

Salling Bank fremlægger også årsregnskab fredag, og banken forventer forud for offentliggørelsen af regnskabet at have et resultat før skat på 42 mio. kr. På bundlinjen ventes et overskud på 32 mio. kr. Aktien lukkede torsdag 0,4 pct. højere i 240,50 kr.

Rovsing gør også status over andet kvartal af det forskudte regnskabsår fredag. Torsdag lå kursen uændret i 0,16 kr.

Fredag morgen bød også på tyske BNP-tal, og den tyske økonomi havde præcist det momentum, som økonomerne havde ventet, i fjerde kvartal. Det viser tal fra det statslige tyske statistikbureau.

Dagen byder desuden på nøgletal fra eurozonen og importpriser, detailsalg og tillidsindeks i USA.

/ritzau/FINANS


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Happy Helper fik kurshug efter børsdebut

Fokus er på lærernes arbejdstid i torsdagens forhandlinger

C25 på vej mod stærk torsdag med Ørsted i toppen - få analysen her

Lars Ellehave dropper Norge og bliver ny chef for danske velhaverkunder

Ingen ministre kendte tallet: Her er prisen på VLAKs energiudspil

Sådan undgår du at blive snydt med sæsonleasing

Skår i glæden til Happy Helper på første børsdag: Aktien nede med 13 pct

Per Hansen: Derfor falder Happy Helper med 12,5 pct. på sin første dag

It-kæmpe på rov i Danmark: Køber dansk konsulenthus