Markeder Af
Der spilles festmusik for aktionærerne i bankerne og Mærsk i torsdagens positive aktiemarked. Bankerne lukrerer specielt på udsigt til, at de kan få stigninger igennem på bidragssatserne og dermed øge indtjeningen, mens Mærsk-udviklingen er relateret til olieprisstigningerne, der dog er i aftagende torsdag.

Det er fortsat nervøsitet i markederne, hvilket holder investorerne alt overvejende på sidelinjen.

Det vurderer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen over for Ritzau Finans.

- Det er ikke sundt med de kursudsving, vi ser på aktiemarkederne for øjeblikket. Udviklingen er nærmest fuldt korreleret med olieprisen, der er det store tema i markedet i øjeblikket, forklarer han.

Før der igen er underliggende god købsinteresse skal man se stabilitet.

- Der skal stabilitet til i for eksempel råvarepriserne, før investorerne igen bevæger sig massivt ind fra sidelinjen, siger han.

DOLLARTEMA PÅ VEJ?

Men andre temaer kan, hvis det sker, tage over.

- Et muligt kommende tema på finansmarkederne kunne være udviklingen i dollarkursen, der kan stå over for en svækkelse, i takt med at troen på ingen renteforhøjelser i USA bider sig fast, vurderer Ole Kjær Jensen.

Udviklingen i derivatpriserne viser, at markedet ikke som i december tror på renteforhøjelser i USA i år. I december troede markedet på fire forhøjelser i december.

Torsdag middag ligger C20-Cap-indekset 1,2 pct. højere i indeks 977,15. Onsdag faldt alle papirer i eliteindekset C20 Cap, der samlet kunne notere et fald på 2,7 pct.

MEDVIND TIL BANKER

I toppen af C20-indekset ligger Jyske Bank og også Danske Bank er placeret i toppen. De to aktier stiger henholdsvis, 5,6 pct. til 295,10 kr. og 3,5 pct. til 190,40 kr.

- Bankerne får lidt medvind fra en tro på, at de kan løfte bidragssatserne og dermed øge indtjeningen, forklarer Sydbank-direktøren. Nykredit har meddelt, at man vil løfte bidragssatserne, og der spekuleres i, at det også åbner muligheder for de andre realkreditselskaber.

Mærsk-aktierne nyder godt af et olieprishop.

Olieprisen målt på Brent-futures steg onsdag 7,1 pct. og stiger videre torsdag middag med 1,1 pct. til 35,44 dollar.

Mærsk B stiger 3,1 pct. til 8575 kr., mens A-aktien løfter sig til 8410 kr.

Mærsk får sænket kursmålet til 9030 kr. fra 11.115 kr. af Credit Suisse, der fastholder anbefalingen "neutral", mens tyske Mainfirst indleder dækning med "neutral" og et kursmål på 10.000 kr.

LUNDBECK LUKRERER PÅ FDA-MELDING

En af de største stigninger blandt samtlige aktier tilfalder dog Lundbeck efter en FDA-melding sent onsdag. Aktien stiger knap 10 pct. til 238,30 kr. Onsdag aften fik Lundbeck grønt lys af et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, til, at selskabet formentlig kan påføre indlægssedlen til depressionsmidlet Brintellix, således at midlet også kan anvendes som behandling af kognitiv dysfunktion hos mennesker med svær depression.

Meldingen har fået Alm. Brand Markets til at skrue op for sin optimisme omkring medicinalselskabet. Finanshuset løfter sin anbefaling af Lundbeck-aktien til "køb" fra "neutral", mens kursmålet skrues op til 255 kr. fra 240 kr. Også Sydbank ser særdeles positive over for meldingen.

Mest stiger dog aktierne i A&O Johansen.

Sanistål har indgået en betinget aftale om overdragelse af selskabets aktiepost i Brdr. A&O Johansen til selskabet selv. A&O Johansen skal betale 401 mio. kr. for aktieposten, der omfatter 223.005 præferenceaktier på hver 100 kr., svarende til 39,12 pct. af den samlede aktiekapital i A&O Johansen.

A&O Johansen stiger 12,4 pct. til 1911 kr., mens Sanistål stiger 5,2 pct. til 81 kr.

NOVO FALDER FORTSAT

Novo Nordisk faldt 7,6 pct. til 349 kr. onsdag efter selskabets regnskab, hvor specielt skuffende udsigter om fremtiden ramte hårdt. Torsdag er der kommet en række nedjusteringer, primært af kursmålet, hvilket er naturligt, når vækstudsigter sænkes.

Novo-koncernens nye finansielle mål varsler tocifret vækst i indtjeningen de kommende år - et lavere niveau end koncernen før tidligere stilede efter.

Novo falder videre torsdag. Her er faldet dog relativt beskedne 0,3 pct. til 348,10 kr.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank-boss: Man kan ikke som topchef gå rundt og være bekymret for sin egen position

Tjener du 33.000 kr om måneden? Så meget skal du spare op i pension

100 håbløse idéer blev til storcenter-sats: "I 2022 rammer vi 100 mio kr"

Danske Bank-aktie i voldsomt fald: Dykker over 6 pct

Danske Bank sætter nu tal på hvidvaskindtjening i Estland: Vil donere pengene

Amerikanske forhandlere vil sende regningen videre til forbrugerne: Så meget kan prisen på udenlandske biler stige på Trumps told

Thomas Borgen efter skuffelse: Danske Bank er presset af finansiel uro og hvidvasksag

Svag britisk inflation giver tvivl om rentehop og svækker pundet

Ny direktør i Danica Pension