Markeder Af
Aktierne på det danske marked dykker tirsdag formiddag, mens Danske Bank soler sig i opmærksomheden oven på et godt årsregnskab og stærke forventninger til 2016.

Det danske C20 Cap-indeks trodsede fra morgenstunden pessimismen rundt om i Europa og Asien med stigninger, men er i løbet af formiddagen faldet tilbage og ligger nu med et minus på knap 0,3 pct. i indeks 996,39.

Danske Bank gør med en stigning på 3,7 pct. til 186,9 kr. sit til, at det danske indeks generelt klarer sig bedre end de tyske, engelske, franske og svenske aktieindeks, der alle falder mere end 1 pct.

- Danske Bank har netop aflagt et regnskab med et bedre driftsoverskud end ventet. Tab på lån er ikke eksisterende, og de vigtige nettorenteindtægter lander på det ventede, skriver Nordeas chefaktiespecialist Michael Borre i en kommentar til Danske Banks regnskab.

Det er desuden positivt for aktien, at Danske Bank i 2016 forventer et nettoresultat på linje med nettoresultatet før goodwill-nedskrivninger i 2015, der endte på 17,7 mia. kr. Den prognose er noget bedre end analytikernes forventning om et nettoresultat på 16,7 mia. kr.

Investorerne kan desuden glæde sig over, at udbyttet for 2015 bliver markant større end i 2014. Danske Bank vil udbetale et udbytte på 8,0 kr. per aktie, hvilket er en stigning fra 5,50 kr. i 2014. Det er dog lavere end det forventede udbytte på 8,50 kr., men suppleres af et aktietilbagekøbsprogram på 9 mia. kr. Forud for regnskab pegede flere analytikere på muligheden for et tilbagekøbsprogram i størrelsesordenen 7,5 - 10 mia. kr.

Tirsdag offentliggør Coloplast tal for første kvartal af sit forskudte regnskabsår 2015/2016. Analytikernes prognose for kvartalet lyder ifølge Ritzau Estimates på en omsætning på 3619 mio. kr. og et overskud efter skat på 896,5 mio. kr.

Coloplast forventer for helåret en organisk omsætningsvækst på 7-8 pct. samt en salgsvækst på 8-9 pct. målt i kroner. EBIT-marginen ventes at lande på 33-34 pct. i såvel faste valutakurser som i kroner.

Før regnskabet stiger Coloplast knap 1,5 pct. til 569 kr.

Ud over de to danske regnskaber har GN Store Nords investorer fået nyt om tilstanden på headset-markedet fra konkurrenten Plantronics, der har offentliggjort nye regnskabstal.

Selve overskuddet justeret for engangsgevinster, og omkostninger lå en del over Wall Street-analytikernes forventninger, mens forventningen til indeværende kvartal skuffer på grund af store udgifter til restrukturering.

GN Store Nord-aktien falder 1,4 pct. til 127,3 kr.

I bunden af C20 Cap-indekset ligger Mærsk-aktierne, der begge falder knap 3,9 pct. B-aktien koster tirsdag middag 8530 kr.

Vestas falder knap 1,3 pct. til 67,4 kr. Selskabets spanske konkurrent Gamesa har fået en ordre på 200 megawatt (MW) til en vindmøllepark i staten Coahuila i det nordlige Mexico. Den spanske vindmølleproducent skal installere 95 G114-møller, der hver har en kapacitet på 2,1 MW.

Uden for C20-indekset kan investorerne tirsdag se frem mod regnskab for fjerde kvartal fra den islandske proteseproducent Össur. Regnskabet ventes fremlagt efter børslukketid.

Össur-aktien stiger tirsdag 0,2 pct. til 23,4 kr.

Investorerne i Novo Nordisk kan desuden glæde sig til onsdag morgen, hvor Danmarks mest værdifulde selskab offentliggør årsregnskab for 2015.

Novo Nordisk-aktien falder 1,2 pct. til 376,5 kr.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Lars Larsens og Jørgen Mads Clausens flysats har kostet dem millioner: Nu slipper pengene op

Medier: Coop skærer dybt i Fakta - lukker omkring 50 butikker

Dansk bygge-aktie efter vild børsrejse - opkøb skal holde liv i optur

Efter udligningskaos: Se hvem der vinder og taber

Analytiker: Jyske Bank risikerer at miste 500 mio kr ved blokade af bankfusion

OW-chefer: Jim Pedersen blev orienteret om stor kredit til problemkunde

OK18-overblik: Husker du Gærkrisen og Påskestrejken?

OW Bunkers chef for oliespekulation: Man tyssede spekulationen ned før børsnotering

Amerikansk havnegigant hopper med på Mærsks blockchain-satsning