Markeder Af
Der er lagt op til en negativ start på tirsdagens aktiemarked. Faldende oliepriser presser igen risikovilligheden i baggrunden, mens de amerikanske aktiefutures ligger med fald på op mod 0,7 pct.

Der er ingen væsentlige nøgletal fra Asien denne morgen og med kursfald i de fleste fjernøstlige markeder uden for det kinesiske fastland, peger meget i retningen af, at den negative stemning vil sprede sig til Europa og dermed også det danske aktiemarked.

- De amerikanske aktiefutter ligger i øjeblikket i et støre minus, og en del tyder på, at vi i dag vil se mindre aktiekursfald i Europa, vurderer Sydbank i en kommentar.

Futures for det tyske DAX-indeks bekræfter prognosen med fald på 0,3 pct.

Mandag gik det danske eliteindeks C20 Cap mod strømmen og endte i et lille plus på 0,1 pct.

Tirsdagens højdepunkter i det danske marked er regnskaberne fra Danske Bank og Coloplast, der fremlægger tal for henholdsvis fjerde og første kvartal.

Danske Bank levede op til forventningerne i fjerde kvartal sidste år, og de fleste poster i regnskabet lå tæt på analytikernes prognoser. Selve bundlinjen var en anelse bedre end ventet af analytikerne, hvilket primært skyldes højere handelsindtægter end estimeret.

Mere interessant er det, at banken i 2016 venter et nettoresultat på linje med nettoresultatet før goodwill-nedskrivninger i 2015. Her lød resultat på 17,7 mia. kr., hvilket er en del mere end analytikernes prognose om et nettoresultat på 16,7 mia. kr.

Aktionærerne kan samtidig se frem til et udbytte på 8,0 kr. per aktie, hvilket er en stigning fra 5,50 kr. i 2014, men under det imødesete udbytte på 8,50 kr.

Danske Bank faldt mandag 2,4 pct. til 180,30 kr., men kan tirsdag ifølge analytiker se frem til en kursfremgang i størrelsesorden 1-2 pct. ifølge investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen.

Der kommer også regnskab fra Coloplast. Koncernen venter i 2015/2016 en organisk omsætningsvækst på 7-8 pct. samt en salgsvækst på 8-9 pct. målt i kroner. EBIT-marginen ventes at lande på 33-34 pct. i såvel faste valutakurser som i kroner.

Coloplast faldt 0,4 pct. til 560,50 kr.

Novo Nordisk er regnskabsaktuel onsdag. Landets suverænt mest værdifulde koncern venter en salgsvækst på 7-9 pct. målt i lokal valuta samt en stigning i resultatet af primær drift på omkring 20 pct. Aktien steg mandag 0,3 pct. til 380,90 kr.

Fra det amerikanske er der nyt i forhold til GN Store Nord i form af regnskabet fra konkurrenten Plantronics, der som den danske koncern producerer blandt andet headsets.

Selve overskuddet justeret for engangsgevinster og omkostninger lå en del over Wall Street-analytikernes forventninger, mens forventningen til indeværende kvartal skuffe på grund af store restrukturerings-omkostninger.

GN steg 0,5 pct. til 129,10 kr.

Uden for C20-indekset kan der komme fokus på Össur. Selskabet venter i 2015 en organisk omsætningsvækst i lokal valuta på 3-5 pct. og en samlet omsætningsvækst i lokal valuta på 4-6 pct. Selskabet venter desuden en EBITDA-margin på 20-21 pct. Aktien steg 0,6 pct. til 23,30 kr.

/ritzau/FINANSTag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


DK Company-ejer i chok efter søgsmål: "Jeg troede vi var midt i en forhandling"

Løkke efter topmøde: Ikke bred opbakning til mit synspunkt

Snart kan dine Android-produkter svare dig - på dansk

Løhde til lønmodtagerne: I vil kun tage og ikke give

Aktionærforening om bankkonkurs: "Det er folk, som kan tåle at tabe pengene"

Aktier: William Demant, Genmab og ISS i fokus i grønt marked

Snapchat i stormvejr: Sådan kom 68 tegn til at koste knap 8 mia

Forhandlinger om offentlig overenskomst er nu brudt sammen - strejke truer

Per Hansen efter aktieuge i plus: Roen er tilbage på markedet