Kæmpe kurshug til TDC
TDC-aktiens voldsomme fald onsdag betyder at aktien i de første handler er halveret siden sommeren 2014, da aktien kostede 57,40 kr.
Foto: PR
Penge Af
Opdateret kl. 10.00 - Signaler om nedskrivning, ringere indtjening og lavere udbytte hos TDC bliver modtaget ekstremt negativt hos investorerne.

 TDC-aktien åbnede onsdag morgen i et fald på 18 pct. i de tidlige handler til en kurs under 29 kr. 

En time inde i handelsdagen er nedturen begrænset til ca. 10 pct. og en kurs omkring 31,50 kr. 

Men TDC forbliver helt i bunden af C20 Cap, som samlet stiger ca. 0,5 pct. 

To årsager til kurslussing

Investorreaktionen har to årsager, indtjeningen og udbyttet, mener Alm. Brand. 

"Det er udsigten til hvor mange penge TDC kan tjene og hvor mange penge der bliver til cash flow og dermed hvor meget der bliver til udbytte," siger Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker i Alm. Brand Markets. 

TDC's melding om udbytte på blot 1 kr. i 2016 - sidste år var det 2,50 kr. - er hård, men han ser udbyttet stige til 1,3 kr. i 2018.

"Men det er stadig meget skuffende niveauer. Udgangspunktet er meget lavere end selv de mest pessimistiske i markedet havde troet på," siger Michael Friis Jørgensen.  

To typer investorer herfra

Han peger på to typer investorer, som kunne være interesserede i aktien nu. 

"Det er udbytteaktionærer, når kursen er rigtig. Som en ren dividendeaktie er TDC måske mellem 20 og 25 kr. værd. Og så der der spekulanterne, som køber den på at TDC nu er så presset og blevet prissat så billigt, at det starter en konsolidering i den nordiske telesektor til en højere pris," siger han.

TDC meddeler at man forsøger at sælge Sverige fra. Det vil gøre TDC til en dansk-norsk spiller, og dermed bliver det nemmere for nordiske storspillere at opfatte TDC som en opkøbskandidat, fordi der så vil være færre ting, som skal sælges fra i Norden for at en anden spiller kan få lov at købe TDC. 

Et opkøb af TDC kan være rykket noget tættere på.

"Kigger man bag om TDC's forretning, så er den mere værd end de 25 kr. som dividenden indikerer. Derfor begynder vi at få for stort mismatch mellem hvad TDC er værd for en anden spiller og det som den handles til på børsen. Jeg har tidligere sagt at jeg tror TDC er opslugt inden for to-tre år, men jeg tror faktisk at der er muligheder på den kortere bane. Men det vides aldrig," siger Michael Friis Jørgensen. 

Investorer flygter

Hos Nordnet har man svært ved at se, hvordan TDC skal lokke nye investorer til at sætte penge i aktien, .

"Aktien er faldet meget de seneste kvartaler, og selv om de dårlige nyheder i en vis udstrækning er indregnet, er det svært at se hvad der skal få nye investorer på banen. For 2016 forventes en indtjeningsnedgang på mere end 10 pct. på ebitda-niveau i forhold til 2015 – 8,8 mia. kr. mod analytikernes forventning om 9 mia. kr.
Den sidste udbyttebetaling for 2015 droppes og for 2016 forventes en udbyttebetaling på 1 kr.," skriver Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar. 

TDC har været presset på indtjeningen i flere år i det stærkt konkurrenceprægede telefoni-marked. Det er især på erhvervskunderne, at TDC har det svært. 


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Happy Helper fik kurshug efter børsdebut

Fokus er på lærernes arbejdstid i torsdagens forhandlinger

C25 på vej mod stærk torsdag med Ørsted i toppen - få analysen her

Lars Ellehave dropper Norge og bliver ny chef for danske velhaverkunder

Ingen ministre kendte tallet: Her er prisen på VLAKs energiudspil

Sådan undgår du at blive snydt med sæsonleasing

Skår i glæden til Happy Helper på første børsdag: Aktien nede med 13 pct

Per Hansen: Derfor falder Happy Helper med 12,5 pct. på sin første dag

It-kæmpe på rov i Danmark: Køber dansk konsulenthus