Råvarer: Olierekyl trods fortsat stigende lagre
Foto: Scanpix
Markeder Af
Prisfaldene i oliemarkedet blev vendt torsdag eftermiddag, og rekylet er fortsat natten igennem med højere priser fredag morgen til følge.

Der var eller lagt op til nye prisfald, da de amerikanske olielagre torsdag igen viste sig langt højere end ventet efter fortsatte stigninger i flere kategorier.

"Efter de store retningsbestemte bevægelser, som vi har set i løbet af de seneste par uger, er der en tendens til en korrektion i den modsatte retning. Det ser ud som de næste par måneder kunne blive afgørende for olie, især da Iran kommer tilbage på markedet foruden den skuffende efterspørgselsvækst", siger chefstrateg Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

De amerikanske råolielagre steg med knap 4 mio. tønder i den forgangne uge, hvor økonomerne havde regnet med en stigning på knap 2,7 mio. tønder.

For lagrene af benzin var der tale om en stigning på 4,6 mio. tønder mod et ventet et plus på 1,9 mio. tønder, mens destillater, der blandt omfatter fyringsolie, faldt beskedne 1 mio. tønder mod et ventet løft på 0,4 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 29,75 dollar mod 28,40 dollar klokken 17 torsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie koster samtidig 29,90 dollar mod 28,55 dollar ved 17-tiden torsdag eftermiddag.

På guldmarkedet er fokus rettet mod de aftagende risikoaversion, der synes at herske - i alt fald midlertidigt - i aktiemarkederne. Samtidig presser en forventet dollarstyrkelse markedet ned.

"Hvis risikoappetitten bliver bedre, selv forsøgsvis, vil guldpriserne logisk komme ned fra det nuværende niveau", siger strateg Bernard Aw fra IG Asia Pte i Singapore. Bullion ifølge Bloomberg News.

En troy ounce guld koster fredag morgen 1099 dollar mod 1094 dollar torsdag eftermiddag.

Blandt industrimetallerne er optimismen i højsædet efter ECB's indikationer om nye lempelser efter det pengepolitiske møde torsdag. Topchef Mario Draghi meldte klart, at en revurdering af bankens stimulus-programmet står på dagsordenen ved mødet i marts.

"Draghis sparken døren op på vid gab for yderligere pengepolitiske tiltag i marts, har løftet de risikofyldte aktiver, herunder de uædle metaller", vurderer råvarechef Tai Wong fra BMO Capital Markets Corp i New York i et notat ifølge Bloomberg.

Fredag morgen koster et ton kobber 4404 dollar mod 4376 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Lars Larsens og Jørgen Mads Clausens flysats har kostet dem millioner: Nu slipper pengene op

Medier: Coop skærer dybt i Fakta - lukker omkring 50 butikker

Dansk bygge-aktie efter vild børsrejse - opkøb skal holde liv i opturen

Efter udligningskaos: Se hvem der vinder og taber

Analytiker: Jyske Bank risikerer at miste 500 mio kr ved blokade af bankfusion

OW-chefer: Jim Pedersen blev orienteret om stor kredit til problemkunde

OK18-overblik: Husker du Gærkrisen og Påskestrejken?

OW Bunkers chef for oliespekulation: Man tyssede spekulationen ned før børsnotering

Amerikansk havnegigant hopper med på Mærsks blockchain-satsning