Råvarer: Olierekyl trods fortsat stigende lagre
Foto: Scanpix
Markeder Af
Prisfaldene i oliemarkedet blev vendt torsdag eftermiddag, og rekylet er fortsat natten igennem med højere priser fredag morgen til følge.

Der var eller lagt op til nye prisfald, da de amerikanske olielagre torsdag igen viste sig langt højere end ventet efter fortsatte stigninger i flere kategorier.

"Efter de store retningsbestemte bevægelser, som vi har set i løbet af de seneste par uger, er der en tendens til en korrektion i den modsatte retning. Det ser ud som de næste par måneder kunne blive afgørende for olie, især da Iran kommer tilbage på markedet foruden den skuffende efterspørgselsvækst", siger chefstrateg Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

De amerikanske råolielagre steg med knap 4 mio. tønder i den forgangne uge, hvor økonomerne havde regnet med en stigning på knap 2,7 mio. tønder.

For lagrene af benzin var der tale om en stigning på 4,6 mio. tønder mod et ventet et plus på 1,9 mio. tønder, mens destillater, der blandt omfatter fyringsolie, faldt beskedne 1 mio. tønder mod et ventet løft på 0,4 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 29,75 dollar mod 28,40 dollar klokken 17 torsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie koster samtidig 29,90 dollar mod 28,55 dollar ved 17-tiden torsdag eftermiddag.

På guldmarkedet er fokus rettet mod de aftagende risikoaversion, der synes at herske - i alt fald midlertidigt - i aktiemarkederne. Samtidig presser en forventet dollarstyrkelse markedet ned.

"Hvis risikoappetitten bliver bedre, selv forsøgsvis, vil guldpriserne logisk komme ned fra det nuværende niveau", siger strateg Bernard Aw fra IG Asia Pte i Singapore. Bullion ifølge Bloomberg News.

En troy ounce guld koster fredag morgen 1099 dollar mod 1094 dollar torsdag eftermiddag.

Blandt industrimetallerne er optimismen i højsædet efter ECB's indikationer om nye lempelser efter det pengepolitiske møde torsdag. Topchef Mario Draghi meldte klart, at en revurdering af bankens stimulus-programmet står på dagsordenen ved mødet i marts.

"Draghis sparken døren op på vid gab for yderligere pengepolitiske tiltag i marts, har løftet de risikofyldte aktiver, herunder de uædle metaller", vurderer råvarechef Tai Wong fra BMO Capital Markets Corp i New York i et notat ifølge Bloomberg.

Fredag morgen koster et ton kobber 4404 dollar mod 4376 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDer bliver ild i køb, salg og fusion i 2018

Sponsoreret af
Børsen Konference

Forsiden lige nu


Rørbye Rønn: "Selv hvis du fjernede alt administration i DR, ville det ikke række ret langt"

Analyse: Torben Jensens desperate salgstale

Teknisk analyse: Hold dig fra Ripple og vær varsom med Bitcoin

Aktie-status: Bavarian Nordic topper i rødt C25

Ny ferielov æder over en tredjedel af Løkkes arbejdsudbud

Debat: Er børsnotering for dyrt, så gør det selv

Realkredit Danmark kan se enden på de negative boligrenter

Skulderklap sender Zealand Pharma til vejrs - potentialet i vores produkter er stort, siger direktøren

Jobfest tæt på historisk rekord: "Jeg lægger hovedet på blokken"