Markeder Af
Røde aktiekurser og faldende renter på statspapirer er mere reglen end undtagelsen på de finansielle markeder globalt lige for tiden.

Torsdag har der dog indsneget sig en smule optimisme i fjernøsten, og det kan smitte af på det danske obligationsmarked, når handlerne går i gang med torsdagen.

Det kan betyde, at renterne kan stige i forhold til onsdagens niveau, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte i 0,74 pct. Det var 7 basispoint lavere end tirsdagens slutniveau, hvor renten lød på 0,81 pct.

På den anden side af Atlanten lukkede den toneangivende tiårige T-bond onsdag med en rente på 1,99 pct., hvilket er et fald på 7 basispoint i forhold til lukketid tirsdag. Renten var helt nede at runde 1,94 pct. i dagens løb. Torsdag morgen handles den toneangivende tiårige T-bond med en rente i underkanten af 2,00 pct. på markedet i Tokyo - eller 5 basispoint højere end ved dansk børslukketid.

Lavere vækst og inflation

Ifølge Nordeas seniorstrateg Tine Choi tager obligationsinvestorer situationen med mere ophøjet ro end aktiehandlerne.

"Obligationsinvestorer har ikke det samme panikagtige syn på verdensøkonomien som aktieinvestorerne, der i stadig stigende grad agerer, som om vi står lige foran den næste recession," lyder det fra seniorstrategen i en kommentar til dagens udvikling.

"Obligationsmarkedet indregner en lavere vækst og inflation end for nogle måneder siden, hvilket er helt i tråd med den udvikling, som de økonomiske nøgletal har vist. Men hvis obligationsinvestorer havde udvist samme syn/tendenser som aktieinvestorerne, ville vi have set de lange renter køre meget mere ned og dermed en større fladning af rentekurven," påpeger Tine Choi.

Torsdag vil fokus blandt andet rette sig mod Den Europæiske Centralbank (ECB), der holder rentemøde. Der er ikke ventet tiltag fra den kant, men alligevel vil investorerne være interesserede i, hvad centralbankchef Mario Draghi kommer med af udmeldinger om eventuelle nye tiltag fra hans hånd på det efterfølgende pressemøde.

Specielt er det den faldende oliepris og den deraf følgende finansielle uro, markedet vil lytte efter meldinger om.

Svagt negativt

"Kommer der slet ingen antydninger fra ECB om, at der kan komme flere tiltag, vil euroen blive styrket, renterne stige og aktiekurserne falde," skriver Sydbank i en kommentar til torsdagens renteudvikling.

Nordea forventer, at dagen vil starte ud svagt negativt på aktiemarkedet, mens renterne vil åbne stort set uændret efter onsdagens rentefald.

"Får Draghi overbevist investorerne om, at opsvinget kører på skinner, og at man er parat til at gøre mere, hvis den senere tids tumult på finansmarkederne truer den fundamentale udvikling, så kan det understøtte de europæiske aktier i dag. Men igen, så vil meget afhænge af olieprisens udvikling," siger Tine Choi.

Der kommer ligeledes friske tal for forbrugertilliden i eurozonen. Tallet har i en længere periode vist et bedre og bedre humør blandt de europæiske forbrugere, da arbejdsløsheden er faldende, reallønnen udvikler sig positivt, der er lave renter - og også benzinprisen ligger lavt. Derfor ventes det, at tilliden stiger igen i dag.

Fokus vil også rette sig mod USA, hvorfra der kommer tal for nytilmeldte ledige i uge tre. Stiger antallet, kan det efterfølgende udløse rentefald.

/ritzau/FINANS

Børsen anbefalerForsiden lige nu


Sky brødre ramte muren og gik glip af kæmpejackpot: Nu smutter direktøren

Flere undrer sig over voldsom kursstigning i B&O

Dansk Industri: Ikke flere lappeløsninger på bilafgifterme, ellers tak

Aktionærforening: Børsnoteringsbølge kan fortsætte hvis politikerne vil

Pas på fælderne ved forældrekøb

Fornemme lyserøde bobler og et sort får

Tue Mantoni og tunge internationale profiler skyder penge i højttalerfirma med gennemsnitsalder på 24 år

Stine Goya: "Den bedste lørdag er en, der ikke er organiseret"

Ny boss var aldrig selv frivillig på Roskilde Festival - nu skal hun lede 32.000 af slagsen