Markeder Af
Der er lagt op til store fald, når de europæiske aktiebørser åbner onsdag, hvor investorerne skal fordøje skuffende nøgletal fra Kina og et nyt fald i oliepriserne. Af samme årsag har de asiatiske børser onsdag været præget af kraftige kursfald, herunder i Tokyo, hvor Nikkei 225-indekset er faldet 3,7 pct.

- Den sure stemning i Asien, forventer, vi vil forplante sig til Europa, og renterne og aktierne vil starte ud med fald. Hvor store aktiekursfaldene bliver, vil afhænge af udviklingen i olieprisen...men kønt bliver det formentligt ikke, skriver seniorstrateg Tine Choi fra Nordea i en kommentar.

I Kina faldt de direkte udenlandske investeringer med 5,8 pct. i december, og det var en negativ overraskelse for økonomerne, der havde regnet med en stigning på 3,1 pct. ifølge Bloomberg. Markedsdeltagerne kan samtidig med bekymrede miner følge udviklingen i oliepriserne, som onsdag ligger på det laveste niveau i 12 år efter et fald i prisen på en tønde Nordsøolie, Brent, på 1,8 pct. til 28,23 dollar

Dermed ser den gode stemning på de europæiske aktiemarkeder tirsdag ud til at få en brat afslutning. Herhjemme havde C20 Cap tirsdag ellers årets bedste dag med en stigning på 1,4 pct. til 955,45 - blandt andet efter at kinesiske væksttal viste sig bedre frygtet.

- Just som bedre end frygtede Kina tal og stigende aktiekurser i Europa havde potentialet til markere kulminationen på årets historisk dårlige aktiestart, og at der var bedre tider forude, driller nye olieprisfald igen. Nervøsiteten vil ikke slippe sit tag og investorerne reagerer fortsat meget nervøst og ikke mindst kortsigtet, skriver investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet i en kommentar.

Den tyske Dax-future indikerer onsdag et fald i størrelsesordenen 2,8 pct. Også de amerikanske aktiefutures peger markant ned. Futures for det brede S&P 500-indeks indikeres 1,6 pct. lavere.

Selskabsspecifikt vil der herhjemme være fokus på Genmab efter meddelelsen om, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt kræftmidlet Arzerra til forlænget behandling af tilbagevendende kronisk lymfatisk leukæmi (CLL). Der er tale om en udvidet godkendelse, da midlet tidligere er blevet godkendt til ubehandlet og refraktær CLL. Tirsdag steg Genmab-aktien 4,7 pct. til 839 kr.

Der kan også komme ekstra spotlight på NKT, der ifølge erhvervsmediet Finans har hyret storbanken JPMorgan med henblik på at undersøge mulighederne for at salg af kableforretningen, NKT Cables, som af iagttagere ved flere lejligheder er blevet nævnt som salgskandidat. I tirsdagens marked faldt NKT's aktie 0,2 pct. til 329,20 kr.

Novozymes fik med et fald på 8,5 pct. til 268,50 kr. en hård landing efter tirsdagens regnskab, der blandt andet indeholdt en nedjustering af selskabets langsigtede vækstmål.

Der er analysenyt om Danske Bank, der af Goldman Sachs har fået hævet kursmålet med 10 kr. til 225 kr., efter at bankens aktie tirsdag steg 2,3 pct. til 175,80 kr. I samme boldgade har G4S, der steg 0,7 pct. til 21,25 kr., fået sænket kursmålet hos finanshuset RBC til 18,32 kr. fra 20,89 kr.

Brd. Klee vil formentlig falde onsdag, hvor der fragår et udbytte på 85,14 kr. fra aktien. Det sker efter tirsdagens regnskab fra handelsvirksomheden, der viste fremgang på top- og bundlinje i første kvartal. Tirsdag steg den 1,2 pct. til 3085 kr.

SAS, der steg 3,2 pct. til 19,60 kr., mister markedsandele i Kastrup Lufthavn. Flyselskabet mistede 500.000 passagerer sidste år og har for første gang en markedsandel under 40 pct. i Danmarks største lufthavn, skriver branchemediet check-in.dk.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Løkke rykker hurtigt: Rasmus Jarlov er ny erhvervsminister

Topchef Casper Henningsen: "Ja, jeg har fejlet ad helvede til"

Dansk svinegigant vil på børsen til oktober

Aktier: Netflix, Facebook og andre tech-aktier sender USA i plus

Jens Klarskov efter fratrædelse: "Der sker mange mærkelige ting"

"Vi har lavet en aftale, der er gensidig med Jens, hvor det er tid til, at han stopper"

Helle Ib: Mikkelsen-exit er dårlig timing for Løkkes regering

Barclays: Oliepris kan kollapse senere i år

MHI Vestas-chef udfordrer ærkerival med kæmpemølle